Haberler

Kosova'nın Bağımsızlık Coşkusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 6. yıldönümü kutlamasında, “Türkiye’nin kardeşi Kosova, mutlu olursa biz mutlu oluruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 6. yıldönümü kutlamasında, " Türkiye'nin kardeşi Kosova, mutlu olursa biz mutlu oluruz. Kosova, ilelebet mutlu ve huzurlu kalsın" dedi.

Kosova'nın bağımsızlığının 6. yıldönümü, Bursa'da coşkuyla kutlandı. Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Kosova Cumhuriyeti'nin 6. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Gecesi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Bayezid Salonu'nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeş ülke Kosova'nın 6. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, "Kosova, bizim parçamız, dostumuz, kardeşimiz, akrabalarımızın yaşadığı bir ülke. Kosova, mutlu olursa biz mutlu oluruz, Kosova üzülürse biz üzülürüz. İnşallah Kosova, ilelebet mutlu ve huzurlu kalsın" dedi.

Bugünkü bağımsız Kosova'ya canları pahasına en büyük fedakarlığı yapanları anarak konuşmasını sürdüren Başkan Altepe, " Türkiye, Kosova'nın en büyük dostu ve bunu her fırsatta da gösterdi, her zaman da Kosova'nın yanında oldu. Kosova'yı ilk tanıyan Türkiye oldu ve sonuna kadar da arkasında duran Türkiye olacak" diye konuştu.

Başkan Altepe, Balkanların Türkiye ve Bursa için önemli olduğunu belirterek, "Kosova bizim kardeş topraklarımız. Onlar tüm dünyanın gözünün olduğu, stratejik bölgeler. Bizim tek hedefimiz bu bölgenin gelişmesi ve kalkınması, burada huzur içinde yaşanması ve Türkiye'nin sonuna kadar da Kosova'nın yanında olmasıdır. Kosova günden güne güçleniyor, dünya tarafından tanınıyor" şeklinde konuştu.

Kosova'yı tanıyan ülke sayısının 101'i bulduğunu kaydeden Altepe, "Bursa, Kosova için önemli, Kosova için de Bursa önemli. Çünkü Kosova'da yaşayanların hemen hepsinin Bursa'da akrabaları var. Bursa da Balkan şehri. Kosova ile uzun yıllardır bağlantımız var. 625 yıldır Kosova ile kardeşiz" dedi.

625 yıl önce Murad Hüdavendigar'ın bölgeye adaleti, kardeşliği, medeniyeti ve İslam'ı götürmek için Kosova meydanında savaştığını ve kendisini feda ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bu yüzden Kosova bizim için anlamlı. Her anlamda Kosova bizim en büyük dostumuz ve en büyük ortağımız. Bursa da her zaman bu bilinçte oldu. 10. yılımızı doldurduğumuz belediye başkanlığımızda ilk yılda Kosova'ya gittik, o günden bugüne her yıl Kosova'ya gidiyoruz. Orada hem Murat Hüdavendigar'ı anıyoruz hem de oradaki insanların yanında olduğumuzu her fırsatta gösteriyoruz" diye konuştu.

Bursa olarak Kosova'da yapılan faaliyetlerden örnekler veren Başkan Altepe, Kosova'daki insanlara, kültüre ve ecdad yadigarı eserlere sahip çıktıklarını da sözlerine ekledi. Bursa'nın gücünün Kosova'da hissedildiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Kosova'nın güçlü olmasını istiyoruz. Balkanlar güçlü olsun, kendi ayakları üzerinde dursun. Kosova üreten bir ülke olsun. Tarımda, ticarette, sanayide her alanda gelişmiş, kalkınmış bir Kosova olsun. Bursa ve Türkiye olarak Kosova'nın arkasındayız. Kosova bağımsız kalsın" şeklinde konuştu.

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli de Kosova'nın bağımsızlığına ve ülkeye her zaman destek veren Bursa ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Pacolli, Kosova'da yaşanan zor dönemleri anlatarak, Bursa'nın kalbinin Kosova için attığını bildiklerini ve Türkiye'nin Kosova için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin tarihte önemli yer tuttuğunu örnekleyerek, Kosova'da yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ise Kosova başta olmak üzere tüm Balkanların iyi dileklerinin Bursa'dan dünyaya iletildiğini söyledi. Bağımsızlık kutlaması, halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarıyla ve şarkılarla renklendi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kosova Cumhuriyeti Recep Altepe Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title