Haberler

Kosova Meclisi?nde Muhalefetle Hükümet Arasında Gerginlik

Kosova Meclisi'nde muhalefetle hükümet arasında gerginlik Kosova Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Meclis oturumunda savaş suçları konusunda özel mahkemenin kurulmasıyla ilgili Brüksel ile yapılan mektup değişiminin onaylandığını belirtti.

Kosova Meclisi'nde muhalefetle hükümet arasında gerginlik

Kosova Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi, Meclis oturumunda savaş suçları konusunda özel mahkemenin kurulmasıyla ilgili Brüksel ile yapılan mektup değişiminin onaylandığını belirtti.

Taçi, 'Anayasa Mahkemesi'nin kararı değerlendirilmelidir ve aynı zamanda Kosova için bir başarısızlık ya da bir ceza olarak tanımlanmamalıdır. Bu AB ile partnerliğin kurulması olarak kabul edilmelidir' dedi. Taçi, muhalefetin bağımsız kurumlara saldırmaları için hazırlıklarını kabul edemeyeceklerini ifade ederek 'Biz, fikir ve iradenizi saygı duyuyoruz ve barışçıl gösterilere çağrı yapıyoruz' dedi. Taçi, muhalefetin siyasi amaçlarını gerçekleştirmek için şiddete başvurmasını da kınadı. Taçi'nin bu konuşmasın ardından, muhalefet partilerinin milletvekilleri, 'yolsuzlukla' ve 'ülkeyi satmakla' suçladıkları, Haşim Taçi gibi bir kişinin konuşmasını dinlemek istemediklerini ifade ettiler. Muhalefet milletvekilleri Haşim Taçi ile İsa Mustafa'ya 18 Nisan Cumartesi günü düzenleyecekleri protesto gösterisi ile cevap vereceklerini söyledi. İki tarafında katıldığı hakaret içeren tartışmalar nedeniyle Kosova Meclisi genel kurulunun oturumu başka bir güne ertlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Taçi Brüksel Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title