Haberler

Kosova Liderleri Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde Taziye Defterini İmzaladı

Kosova liderleri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği'nde imzaya açılan taziye defterini imzaladı.

Kosova liderleri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde imzaya açılan taziye defterini imzaladı.

Soma'da çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesine yol açan maden faciası, Kosovalıları da derinden üzdü. Facia haberiyle sarsılan Kosovalılar, üzüntülerini ifade etmek ve Türk halkının acılarını paylaşmak için Türk yetkililere başsağlığı mesajları gönderdi. Kosova liderleri de Türk bayrağının yarıya indirildiği Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde taziye defterini imzalayarak duygularını yazdı. Devleti imzalayan ilk Kosovalı lider Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga oldu.

Cumhurbaşkanı Jahjaga, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan'a başsağlığı dileyerek, taziyelerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de iletilmesi ricasında bulundu. Cumhurbaşkanı Jahjaga, taziye defterinde Manisa Soma'da meydana gelen olayın herkesi çok üzdüğünü yazdı. Jahjaga taziye defterinde, "Manisa'daki patlama haberi bizi derinden üzdü. Kosova Cumhuriyeti adına bütün Türkiye'ye taziye dileklerimizi iletiyoruz. Bu zor anlarınızda düşüncelerimizi, dualarımızı sizinle paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj da, taziye defterini imzalamak için Priştine Büyükelçiliği'ne gelen Kosovalı Bakanlar arasında yer aldı. Büyükelçi Ozan'a taziyelerini ileten Kosova Diplomasi şefi Enver Hoxhaj İHA'ya yaptığı açıklamada, Kosova Hükümeti adına, Türkiye'de yaşanan maden faciası nedeniyle Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan'a en derin üzüntülerini ifade etmek için burada olduklarını belirtti. Bakan Hoxhaj, "Türkiye'de yaşanan facianın Türk halkına verdiği acıları biz Kosova halkı olarak Türk halkı ile paylaşmaktayız" dedi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar da, beraberinde Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo ve Prizren Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş ile Büyükelçiliğe gelerek, Büyükelçi Ozan'a taziyelerini sundu.

Taziye defterini imzalayan Bakan Yağcılar İHA'ya yaptığı açıklamada, facia haberinin herkesi derinden üzdüğünü belirterek, "Gerçekten acı verici bir olay. Maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu durum hepimiz üzen bir durum, bu olayların olmaması için yüce rabbimize dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da taziye dileklerinde bulunanlara teşekkür etti.

Taziye defterini imzalayanlar arasında Priştineli Türk öğretmenler de yer aldı. Üzüntülü olduklarını gizleyemeyen Türk öğretmenlerden Priştine Elena Gjilka İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Daut Hamolar, Soma'da meydana gelen bu facia nedeniyle çok üzgün olduklarını, Büyükelçliğe gelerek taziye defterine duygularını yazdıklarını söyledi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde imzaya açılan taziye defteri 16 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Priştine Türkiye Soma Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title