Haberler

Kosova Hükümeti, Ordunun Kurulmasına Onay Verdi

Güncelleme:

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Kosova Güvenlik Gücü'nün (FSK), Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşerek ordunun kurulması oylandı.

Kosova Hükümeti, Kosova Ordusunun kurulması için Anayasal değişliklere onay verdi

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu olağan toplantısında, Kosova Güvenlik Gücü'nün (FSK), Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşerek Kosova Ordusunun kurulması için gerekli Anayasal değişiklikler oylandı. Kabinenin oy çoğunluğu ile kabul edilen değişiklikler görüşülmek üzere Meclise gönderildi. Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin kurulması için Anayasal değişikliklerin yapılması Sırp Listesi'nden Başbakan Yardımcısı Branimir Stojanoviç ve diğer bir Sırp Bakan tarafından onaylanmadı. Bu arada Başbakan İsa Mustafa, Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin etnik ayrıma dayalı yapılmadığını söyleyerek, Orduya sahip olmanın Kosova'daki tüm vatandaşların yararına olduğunu ifade etti. Mustafa, Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin Kosova'da yaşayan Arnavut, Sırp, Türk ve Boşnaklardan oluşacağını vurgularken, bu konu Meclise geldiğinde Sırp milletvekilleri tarafından da onaylanması çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title