Haberler

Kosova Heyeti Satso'yu Ziyaret Etti

Kosova Cumhuriyeti Prizren Bölgesi’nden Belediye Meclis Başkanı Levent Buş ve beraberindeki heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (SATSO) ziyaret etti.

Kosova Cumhuriyeti Prizren Bölgesi'nden Belediye Meclis Başkanı Levent Buş ve beraberindeki heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (SATSO) ziyaret etti.

Heyet, SATSO Meclis BaşkanıAkgün Altuğ ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Yönetim Kurulu Salonu'nda ağırlandı.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Akgün Altuğ Sakarya'nın sosyo ekonomik yapısı ve yatırım olanakları hakkında detaylı bilgiler verdi. Altuğ, Sakarya'nın Türkiye ekonomisindeki ilk 10 il arasında yer aldığını belirterek ticaret, sanayi, tarım ve turizmdeki payları hakkında da bilgi verdi. Özellikle sanayi imalatında en yüksek gelirin otomotiv sanayi ve otomotiv yan sanayine ait olduğunu belirten Altuğ mevcut OSB'lerdeki doluluk oranları ve kapasiteleri ve doluluk oranlarına da değinerek faal üç OSB'de 350 adet ulusal ve uluslararası nitelikte firmanın faaliyet gösterdiğini kurulma aşamasında, tamamlanma aşamasında ve planlanma aşamasında olan OSB'lerle birlikte toplam 11 OSB'ye sahip olduklarının altını çizdi.

Altuğ, Kosova Sakarya ticaret yapısı hakkında bilgi vererek, "2013 yılında Sakarya'nın Kosova'dan ihracatı 220 milyon dolar iken ithalatı yaklaşık 7,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. İthalat ve ihracat yapılan ürünlere baktığımızda kauçuk, ham deri, makine ve metal sektörüne yönelik ürünler yer almaktadır. Ekonomik ilişkilerin artarak devam etmesini ümit ediyoruz" dedi.

Prizren Belediye Meclis Başkanı Levent Buş, ise Sakarya'yı ziyaret ederek yatırım olanaklarını inceleme fırsatı bulmaları sebebiyle memnuniyet duyduklarını belirterek iki ülke arasındaki tarihi bağların ticari anlamda da köklü bir şekilde ilerlemesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Kosova'ya yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için avantajlar sağladıklarını belirten Buş, Prizren'in son dönemde Serbest Bölge ilan edilmesi, sanayi bölgesinin varlığı, Kosova'dan EFTA bölgesi ve Avrupa'ya gümrüksüz ticaret yapılması gibi avantajları olduğunun altını çizerek Kosova'da yabancı yatırımcıların, özellikle Türk iş adamlarının iş kurabilmelerini kolaylaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Buş, bölgede hizmet veren Gümrük Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı ziyarette uluslararası ticaret uygulamaları ve vergi oranları hakkında detaylı bilgiler verdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kosova Cumhuriyeti Prizren Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title