Haberler

Kosova Heyeti İnegöl'ü Gezdi

Kosova Devleti'nin Mitroviça şehrinden gelen heyet, İnegöl'de çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Kosova Devleti'nin Mitroviça şehrinden gelen heyet, İnegöl'de çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Aynı zamanda İnegöl ile kardeş şehir olan Mitroviça'lı heyet İnegöl'de fabrika ziyaret ederek, İTSO'da bir araya geldikleri İnegöllü işadamlarıyla fikir alışverişinde bulundular. İnegöl'ün kardeş şehri olan Kosova Mitroviça'den gelen 24 kişilik heyet İnegöl'de çeşitli ziyaretlerde bulundular. İlk olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden heyet ardından 2. OSB'de bulunan Leta Sandalye fabrikasını gezerek 2. OSB ve İnegöl mobilyası konusunda bilgilendirildiler. Leta Sandalye'nin ardından heyet Küçükçalık Tekstil fabrikasını ziyaret ettiler. Küçükçalık fabrika ziyaretinde ise heyete İnegöl'ün tekstil ve sanayi kenti oluşuyla alakalı geniş bir bilgilendirme yapıldı. Fabrika ziyaretlerinin akabinde Mitroviça heyeti İTSO'da İnegöllü işadamlarıyla buluştu. Burada bir konuşma yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, Mitroviça ile dostluk arkadaşlık ve akraba ilişkilerini ticari ilişkilerle pekiştirmeyi düşündüklerini belirtti.

İnegöl ve Bursa'nın Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olduğunu söyleyen Anıl, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bursa Türkiye'nin en büyük otomotiv üretim merkezidir. Tabi buna bağlı olarak da İnegöl bir sanayi şehri ama bizim hedefimiz mobilyadır. Sadece mobilya üretmek değil, mobilya üretiminde Türkiye'nin başkenti olmaktır. Biz bu duygu ve düşünceler içerisinde belediye başkanımız Alinur Aktaş ile birlikte ve bu işe gönül vermiş diğer sivil toplum örgütleriyle el ele gönül gönüle birlikte çalışıyoruz. Sizlerin sanayi ve işadamları ile birlikte yapacağınız çok iş olabilir. İnegöl'de faaliyet gösteren yaklaşık 200 tane sanayi tesisi var. Başta tekstil daha sonra mobilya, metal işleme, otomotiv yan sanayi, gıda olmak üzere her iş dalında faaliyet gösteren fabrikalarımız var. Ümit ediyorum akrabalığımız dostluğumuz ticari alanda da gelişir büyür hep birlikte daha iyi ufuklara yürürüz. Bizleri ziyaret ettiğiniz ve İnegöl'e geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum."

Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati ise konuşmasında, bağımsızlıklarını ekonomik alanda da yürütmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Kosova'ya en büyük yatımları Türkiye şirketleri yapmıştır. Belediye Başkanı olarak burada olan iş adamlarını Türkiye'ye ziyarete geliyoruz. 100 gün içinde 150 görüşme yapıldı. Tabii ki de ilk görüşmelerden fazla bir sonuç bekleyemeyiz. Bu ilişkiler bizi daha güçlendirir, genişletir. Bunlar Türkiye ve Kosova arasında ki ilişkilerin bir garantisidir. Alinur Aktaş gibi bende bütün olumlu aktiviteleri destekleyeceğim. Biz başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

İTSO'daki görüşmelerin ardından Orhan-1'de hep birlikte tanışma yemeği yenildi. Yemeğe MÜSİAD, İNSİAD ve TÜMSİAD'lı iş adamları da katıldı.

(YS)

19.03.2013 18: 13: 16

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mitroviça Türkiye Kosova İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title