Haberler

Kosova'daki "Cami İmamlarına" Yönelik Operasyon

Haklarında bir ay ek gözaltı kararı verilen 12 imamdan ikisi serbest bırakıldı Enis Rama ve Ekrem Avdiu, tutuksuz yargılanacak.

Kosova'da, "ülke güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle 17 Eylül'de gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece haklarında bir ay ek gözaltı kararı verilen 12 imamdan ikisi serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan imamlar Enis Rama ve Ekrem Avdiu'nun, tutuksuz yargılanacakları bildirildi.

Rama'nın avukatı Mahmut Halimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Rama ile Avdiu'nun, savcının teklifi üzerine serbest bırakıldıklarını ve söz konusu iki kişinin yargılanmalarına tutuksuz devam edileceğini söyledi.

Kosova polisinin ülke genelinde yürüttüğü operasyonlarda 12'si imam olmak üzere 15 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin 14'üne, çıkarıldıkları Priştine Mahkemesi tarafından bir ay ek gözaltı süresi verilmişti.

Serbest bırakılan Rama ve Avdiu, savcılık tarafından "terör eylemleri için insanları cesaretlendirmek" iddiasıyla suçlanmıştı.

Gözaltına alınanlardan Shefqet Krasniqi, "para aklama, terörizmi finanse etme, nefreti, etnik ve dini hoşgörüsüzlüğü körüklemek", Bedri Robaj "terör eylemi için asker toplamak", Sabahudin Selimi ve İdriz Bilibani "nefreti, etnik ve dini hoşgörüsüzlüğü körüklemek ve terör eylemi için asker toplamak", Enes Goga ve Mazllam Mazllami "terör eylemleri için insanları cesaretlendirmek", İslami Hareket - Katıl Genel Başkanı Fuad Ramiqi "insanları direnişe davet etmek", Alban Malsiu, Eroll Nesimi ve Leonard Ruli "terör eylemi için asker toplamak ve terör eylemleri için insanları cesaretlendirmek", Dardan Gjuka ise "terörist gruplara katılmak" iddialarıyla suçlanıyor. - Kosova

Kaynak: AA / Güncel

Kosova Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title