Haberler

Kosova'daki Başkonsolosluğa Yapılan Saldırıda 6 Kişi Gözaltına Alındı

Kosova'daki Başkonsolosluğa yapılan saldırıda 6 kişi gözaltına alındıEnis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'daki Prizren Başkonsolosluk binasına yapılan molotoflu saldırıda 6 kişi gözaltına alındı.

Kosova'daki Başkonsolosluğa yapılan saldırıda 6 kişi gözaltına alındı

Enis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'daki Prizren Başkonsolosluk binasına yapılan molotoflu saldırıda 6 kişi gözaltına alındı. Kosova'nın Prizren bölgesindeki Türk Başkonsolosluk binasına yapılan saldırı ardından, binanın dış cephesi hasar görmüştü. Saldırı ardından Prizren Başkonsolosluk binasına gelen Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç burada basına yaptığı açıklamada, kimsenin Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkileri zedelemeye hakkının olmadığını söyledi. Yapılan saldırının bir menfur saldırı olduğunu söyleyen Büyükelçi Kılıç, Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay'ın kendisini arayarak, saldırıyı düzenleyen kişilerin yakalandığını ve gözaltına alındığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit de saldırıyı kınayarak, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bu tür saldırılara karşı daha da güçleneceğini söyledi.

Kosova Dışişleri 'Kosova-Türkiye ilşikileri hiçbir barbar saldırı tarafından yıpratılamaz'

Prizren'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı Dışişleri Bakanlığı tarafından kınanarak, Kosova ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin hiçbir saldırı tarafından yıpratılamayacağı belirtildi. Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı, Dışileri Bakanlığı tarafından sert bir dille kınandı ve bunun demokratik ve çok etnikli Kosova'ya karşı olanlar tarafından yapılan barbar bir saldırı olduğu ifade edildi. Açıklamada, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj'ın, Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi ile irtibata geçtiği ve saldırıyı şahsen de kınadığı belirtildi. Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkilerin hiçbir barbar saldırı tarafından yıpratılamayacağına vurgu yapılan kınama metninde ayrıca, gözaltına alınan şüphelilerin biran önce adalet karşısında hesap vermeleri talebinde de bulunuldu.

Yağcılar saldırıyı şiddetle kınıyorum

Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da DHA'ya yaptığı açıklamada, yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin çok sıkı olduğunu belirten Yağcılar, bu dostluğu kimsenin bozmaya hakkının olmadığını söyledi.

Bütüç Kimse dostluğumuzu bozamaz

Kosova'daki Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğuna yapılan molotoflu saldırıya bir kınama da KTAP'den geldi. KTAP Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Kosova ve Türkiye'nin iki dost ve kardeş ülke olduğuna vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi; 'Kosova'daki Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğuna bilinmeyen kişiler tarafından yapılan molotoflu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title