Haberler

Kosova'da Tepki Çeken "Türkiye Haritası" Okuldan Kaldırıldı

Kosova'nın Prizren şehrindeki okullara dağıtılan ve Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinin "Ermenistan", Güneydoğu Anadolu bölgesinin ise "Kürdistan" olarak işaretlendiği haritalar, gelen tepki üzerine kaldırıldı.

Kosova'nın Prizren şehrindeki okullara dağıtılan ve Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinin "Ermenistan", Güneydoğu Anadolu bölgesinin ise "Kürdistan" olarak işaretlendiği haritalar, gelen tepki üzerine kaldırıldı.

Tepki çeken haritaların, sadece Prizren'deki Motrat Qirjazi İlköğretim Okulu'nda bulunduğu ve 2005 yılından kalma olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, haritaların 2005 yılında Arnavutluk'taki bazı "art niyetli" dernek ve kuruluşlar vasıtasıyla Kosova'daki okullara dağıtıldığını söyledi.

Kovaç, konunun ilk olarak 2005 yılında gündeme gelmediğini anımsatarak, daha o zaman müdahale edilerek bu haritaların okullardan kaldırıldığını ifade etti.

Eğitim Müdürlüğü olarak bugün okulları bir kez daha denetlediklerini belirten Kovaç, bu haritaların iki örneğinin Prizren'deki Motrat Qirjazi İlköğretim Okulu'nda bulunduğunu kaydetti.

Kovaç, bunun üzerine okuldaki haritaların, okul müdürünün müdahalesiyle kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Prizren şehrindeki söz konusu okulda tespit edilen haritalarda, Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesi "Ermenistan"; Güneydoğu Anadolu bölgesi ise "Kürdistan" olarak çizildiği gözlenirken, konunun bir kez daha gündeme gelmesi, ülke kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Ermenistan Prizren Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title