Haberler

Kosova?da Sağlık Skandalı

Dha DIŞ HABER- Kosova'da sağlık skandalıTuran Kasap Priştine, 19 Haziran (DHA)- Kosova Devlet Savcılığı Başkanı Aleksadar Lumezinin ve savcı ekibi tarafından aralarında Eski Sağlık Bakanı şimdi ise Çevre Bakanı Dr. Ferid Agani ile 63 kişinin de bulunduğu görevlilere usulsüzlük yaptıklarına dair iddianame hazırlandı.

Dha DIŞ HABER- Kosova'da sağlık skandalı

Turan Kasap Priştine, 19 Haziran (DHA)- Kosova Devlet Savcılığı Başkanı Aleksadar Lumezinin ve savcı ekibi tarafından aralarında Eski Sağlık Bakanı şimdi ise Çevre Bakanı Dr. Ferid Agani ile 63 kişinin de bulunduğu görevlilere usulsüzlük yaptıklarına dair iddianame hazırlandı.

Kosova'daki özel hastanlerde kalp hastalarına stent takılmasına ilişkin yolsuzlukları içeren, 'Stent' dosyası Priştine Temel Mahkemesi'ne teslim edildi ve 64 kişinin yargılanması istendi.

Ferid Agani'nin yanı sıra, Sağlık Bakanlığı genel sekreteri, 44 hekim, 1 hemşire ve özel sağlık kurumlarında çalışan 13 kişi usulsüzlükle suçlanıyor. İddianamede, suçlanan kişilerin görevlerini kötüye kullandıkları, özel sağlık kurumlarındaki hastaların yasaya aykırı stent takmak için tedavi altına alınmaları ve bu kurumlara Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 4.5 milyon Euro tutarında ödeme nedeniyle devleti zarara uğrattıkları iddiaları yer alıyor.

Ferid Agani İstifa Dilekçesini Başbakan'a Sundu

Sağlık Bakanı olduğu dönemde görevi kötüye kulllandığı iddiasıyla yargılancak olan Çevre ve Alan Planlama Bakanı Ferid Agani, istifa dilekçesini Başbakan'a sundu. İddianamenin ardından Bakan Agani, Başbakan Mustafa'ya istifa dilekçesi sunarak, yargı sürecinin adil ve şeffaf olması adına dava sonuçlanana kadar kendisini görevden almasını talep etti. Hükümet Sözcüsü Arban Abraşi, Başbakan İsa Mustafa'nın, Bakan Agani'nin istifa dilekçesini gelecek hafta değerlendirmeye alacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Priştine Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title