Haberler

Kosova'da Olaylı Protesto

Kosova'da olaylı protesto- Mitrovitsa kenti yakınlarındaki "Trepça" firmasına ait madenin kamulaştırılması ile Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Yablanoviç'in görevden alınmasını isteyen yüzlerce vatandaş, protesto düzenlendi- Kosova hükümet binasına yönelik taş atan eylemcilere polis, biber gazıyla müdahale etti Kosova'nın başkenti Priştine'de "Samoopredeljenje" Hareketi ile "Anneler Çağrısı" Derneği, geniş çaplı protesto düzenledi.Yüzlerce eylemci, Kosova'nın kuzeyindeki Sırpların yoğun olarak yaşadığı Mitrovitsa kenti yakınlarındaki "Trepça" firmasına ait madenin kamulaştırılması ile Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Yablanoviç'in görevden alınmasını talep ediyor.Protestocular, Priştine'deki Halk Kütüphanesi binasının önünde Arnavut bayraklarıyla toplanarak "Yablanoviç dışarı" ve "Trepça bizimdir" sloganları attı.Daha sonra hükümet binasının önündeki meydana yürüyen protestocular, hükümet binasına doğru taş atarak binanın camlarını kırdı. Hükümet binasının etrafında bulunan güvenlik güçleri ise protestoculara biber gazıyla müdahale etti."Samoopredeljenje" Harekeri Başkanı Albin Kurti, Kosova hükümeti ile Başbakan İsa Mustafa'ya, Yablanoviç'in görevden alınması için Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar süre verdiklerini açıkladı. Aksi taktirde Salı günü protestolara devam edeceklerini belirten Kurti, "Bugün Kosova hükümetine 48 saat içerisinde Bakan Aleksandar Yablanoviç'in görevden alınması için ültimatom veriyoruz. Aksi taktirde Salı günü saat 12.00'de tekrar burada toplanacağız. Aynı zamanda Trepça'ya ait maden hakkında da karar getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.Kurti, halk sokaklara döküldüğünde, hükümetin "eve gitmesi" gerektiğini vurguladı ve halk sürekli daha yoksullaşırken, Kosova'nın başında "sürekli zenginleşen haydutların" olduğunu kaydetti.Protestolara siyasi liderlerden Ramuş Haradinay, Yakup Krasniçi ile çok sayıda belediye başkanının katılması da dikkati çekti.Kosova'nın batısında bulunan Cakovica şehrinde Kosovalılar, Sırpların bir kiliseye girmesini engellemiş, bunun ardından da Kosova Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Yablanoviç de bu kişileri "vahşiler" olarak adlandırmıştı.Yablanoviç'in daha sonra tüm Kosova kamuoyundan özür dilemesine rağmen, kendisinin bakanlık görevinden alınması için ülke genelinde çok sayıda protesto düzenlenmişti. ..

Kaynak: AA / Güncel

Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title