Haberler

Kosova'da Öğretmenler Gününde Duygusal Kutlama

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında başkent Priştine'de Türkçe eğitim veren Elena Djika İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Büyükelçi Kılıç, göz yaşlarını tutamadı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Kosova Meclisi'nin Türk milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka ile birlikte başkent Priştine'de Türkçe eğitimin yapıldığı Elena Djika İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Konuklara bu ziyaretlerinde Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Priştine Şubesi Başkanı Cüneyt Ustaibo ve Okul Müdürü Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder da eşlik etti. Büyükelçi Kılıç ve milletvekilleri, Türk ve Kosova bayrakları taşıyan öğrenciler ve öğretmenler tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Öğretmenlere karanfil dağıtan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, Kosovalı Türk milletvekilleri ile birlikte Türk öğrencilerini sınıflarında ziyaret etti.

Priştineli Türk öğrencilerin alkışları eşliğinde sınıfa giren Büyükelçi Kılıç, öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında huzurlu, uyumlu, toplumdaki ilerlemeyi her anlamda sağlayacak ve götürecek olan, bu toplumu sırtlayacak olan öğrenciler olduğunu belirtti. Bu bakımdan öğrencilerin çok büyük sorumluluk taşıdığını kaydeden Büyükelçi Kılıç, "Sorumluluklarınız o kadar büyük ki, bir kere Kosova'daki bu çok kültürlü, çok etnikli yapı içerisinde Türk toplumunu en iyi şekilde temsil etmek. Diliyle, kültürüyle, gelecekte toplumda üstleneceği çok önemli görevlerle en iyi şekilde temsil etmek, dilini, kültürünü korumak, diğer topluluklarla huzur ve uyum içinde yaşamak, gerektiğinde onların da yardımına koşmak ve toplumu daha ileriye taşımak" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Müfera Şinik de pırıl pırıl çocukları yetiştiren öğretmenlerin günlerini kutlayarak öğretmenlere çalışmalarında ve yeni nesiller yetiştirmekte başarılar diledi. Okul Müdürü tarafından kabul edilen Büyükelçi Kılıç, Kosova gibi çok etnikli, çok kültürlü bu güzel ülkede yakalanan bu ahengin hem Balkanlarda hem Avrupa'da hem de dünyada bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Daha sonra konuklar lise düzeyinde Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine "Sami Frasheri" lisesini ziyaret etti. Türk öğretmenleri ve lise müdürü tarafından karşılanan konuklar Türk öğrencileri ile buluştu. Sıcak ve samimi bir atmosfer içinde geçen buluşmada Büyükelçi Kıvılcım Kılıç öğrencilere, "okuyun, düşünün, sorgulayın, araştırın ve toplumla entegre olun" tavsiyelerinde bulundu. Öğrencilerin sıcak karşılamalarından etkilenen Büyükelçi Kılıç ile öğretmenler duygulu anlar yaşadı. Göz yaşlarını tutamayan Büyükelçi Kılıç, en yakın bir zamanda tekrar okula geleceği sözünü verdi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç İHA'ya yaptığı açıklamada "24 Kasım Öğretmenler Günü'müz, Yüce Ata'mızın baş öğretmenlik unvanını aldığı çok özel bir gün. Bu özel günde çok özel insanlarla birlikteyiz. Kosova'daki öğretmenlerimizle birlikteyiz. O gencecik fidanları yetiştiren, geleceğe hazırlayan, bu topluma huzur, barış, kardeşlik tohumlarını eğitim aşamasında eken çok önemli insanlarla birlikteyiz. Toplumun kahramanlarıyla birlikteyiz. Bugün, gerçekten duygulu bir gün yaşıyorum. Bu güzel insanları gördükten sonra, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri fidanları gördükten sonra, bu toplumun çok güzel geleceği olacağını söyleyebilirim" dedi.

Milletvekili Müfera Şinik de bugün yılın en güzel günlerinden birini yaşadıklarını belirterek, "Bir öğretmen olarak da öğrencilerimizin karşısında bütün duygularımızı yaşıyoruz. Sayın Büyükelçi ile birlikte bugün Priştine okullarını bugün ziyaret ediyoruz. Ardından da diğer yerler Türk okullarını ziyaret edeceğiz. Bütün öğretmenlerimizin, meslektaşlarımın Öğretmenler Gününü kutluyorum. Yetiştirmiş oldukları bu güzel neslin devamını diliyorum" diye belirtti.

Priştine'de temel Türkçe eğitimin verildiği tek okul konumundaki ilköğretim okulunda yaklaşık 200 Türk öğrencisi 1'den 9'uncu sınıfına kadar eğitim görüyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Priştine Türkiye Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title