Haberler

Kosova'da "Dünya Marihuana Günü"Nü Kutlamak İsteyen Gençlere Gözaltı

Kosova'da, "Dünya Marihuana Günü"nü kutlamak isteyen çok sayıda gence operasyon düzenleyen Kosova Polisi 11 kişiyi gözaltına aldı.

Kosova'da, "Dünya Marihuana Günü"nü kutlamak isteyen çok sayıda gence operasyon düzenleyen Kosova Polisi 11 kişiyi gözaltına aldı.

Kosova'nın başkenti Priştine yakınlarındaki Gırmi sayfiye yerinde, uluslararası marihuana gününü kutlamak isteyen çok sayıda genç, Kosova Polisinin engeline takıldı. Böyle bir etkinliğin düzenleneceğini bilgisini alan Kosova Polisi, "Gırmi" sayfiye girişinde kontrol merkezi kurarak, araç ve otobüslerle gelen gençleri durdurdu ve arama yaptı. Arama sırasında, Kosova Polisinin narkotik özel timi üyeleri, 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 9'unda marihuana, birinde tabanca, birinde ise bir bıçak bulunduğu belirtildi. Kosova polisi, otobüslerdeki gençleri de kontrol etikten sonra, 1 otobüste saklı esrarın bulunduğu şüphesiyle otobüse el koydu. Kutlamaya gelen onlarca gencin kimlik bilgilerini aldıktan sonra, Gırmi sayfiye yerinden geri çevirdi. Operasyonla ilgili açıklamada bulunan Kosova Polisi basın sözcüsü Baki Kelani, "Kosova yasalarına göre marihuana kullanmak yasak olduğu için, böyle bir operasyonda bulunmamız gerekliydi" dedi. Kelani, 11 kişinin gözaltına alındığını doğrularken, el konulan otobüste büyük miktarda esrarın bulunmasından şüphe ettikleri için, otobüsün kontrolünün yapılacağını da belirti. Baki Kelani, son dönemlerde Kosova'da marihuana kullanıcıların sayısının büyük boyutlara ulaştığını söylerken, Kosova Polisi çerçevesinde esrarla mücadele için özel birimin kurulduğunu da açıkladı. Operasyonun ardından, gençler, sosyal medya aracılığıyla, Kosova Polisinin operasyonunu kınarken, Kosova'da, marihuana kullanımının serbest bırakılmasını talep etti. Kosova Polisinin bu operasyonu, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

ABD'de başlayıp dünyaya yayılan insanların bir arada esrar içtiği '4/20' çılgınlığı adını 20 Nisan'dan alıyor. Her yıl 4. ayın 20. günü dünya marihuana günü olarak kutlanıyor.

Görüntü Dökümü

Gırmi sayfiye yeri girişinde Kosova polisinin kontrol merkezi

Polis kontrol ederken

gözaltılar

Polisi otobüsü kontrol ediyor

Kosova polisi sözcüsü Baki kelani açıklamada bulunuyor

(Haber-Kamera: TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title