Haberler

Kosova'da 6 Saat Süren Çatışmalarda 150 Kişi Yaralandı

Güncelleme:

Kosova Başbakanı İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim düzenledikleri ortak basın toplantısında olayları değerlendirdi ve Taçi itidal çağırısı yaptı.

Başbakan VE YARDIMCISINDAN İTİDAL ÇAĞRISI

Kosova Başbakanı İsaMustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim düzenledikleri ortak basın toplantısında olayları değerlendirdi ve Taçi itidal çağırısı yaptı. Başbakan Mustafa, başkentte şiddet gösterilerine dönüşen protestoları Hükümetin derin bir endişeyle takip ettiğini söyledi. Muhalefet partileri tarafından düzenlenen gösterileri değerlendiren Başbakan, "Hükümet, protestocular tarafından kullanılan şiddeti kınamaktadır. Gösteriler sırasında yaralananlar için üzgünüz. Kamu ve özel binalara verilen zarar ve polise karşı kullanılan şiddeti kınıyoruz. Polis, göstericiler tarafından, taşlı sopalı ve molotof kokteylli saldırıya uğramıştır. Siyasi amaçlar için etnik ayrımcılığın yaratılmaya çalışılması ülkeye zarar vermektedir" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ise, protesto gösterilerinin siyasi hedefleri olduğuna vurgu yaptı. Taçi, "Cumartesi günkü ve bugünkü protestoların hiçbir sivil hedefi yoktu, tamamen siyasi hedefleri vardı. Protesto gösterileri halkın talebi üzerine düzenlenmedi. Gösteriler tamamen muhalefet partilerinin organizasyonuyla gerçekleşti. İktidar ve Muhalefet arasındaki diyalog meydanlarda değil mecliste gerçekleşmelidir. Kosova hiçbir zaman şiddet ve siyasi amaçlı protestolara teslim olmayacaktır" dedi. Başbakan Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Taçi, halkı sağduyulu davranmaya davet etti. - Mustafa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Haşim Taçi Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title