Haberler

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, Bosna Hersek'te Açıklaması

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Bosna'daki savaşta hayatını kaybeden çocukların acısını paylaştığını ifade ederek, "Ölen insanları anıyor, Kosova ve Srebrenitsa'da Sırbistan tarafından işlenen soykırımları kınıyorum.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Bosna'daki savaşta hayatını kaybeden çocukların acısını paylaştığını ifade ederek, "Ölen insanları anıyor, Kosova ve Srebrenitsa'da Sırbistan tarafından işlenen soykırımları kınıyorum." dedi.

Thaçi, Bosna Hersek'in ev sahipliğinde düzenlenen Brdo-Brijuni Süreci "Liderler Buluşması"na katılmak üzere geldiği Saraybosna'da, şehrin kuşatma altında olduğu dönemde hayatını kaybeden çocuklar için yaptırılan anıtı ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Thaçi, Kosova halkı ve kurumları adına burada bulunduğunu belirterek, savaş sırasında Saraybosna'da hayatını kaybeden çocukların acısını paylaştığını söyledi.

Thaçi, "Bugün burada acı veren ve bir daha tekrarlanmamasını dilediğimiz geçmişi anımsıyoruz. Bölgeye ve tüm dünyaya barış ve umut getirecek mesajı geleceğe taşımalıyız. Ölen insanları anıyor, Kosova ve Srebrenitsa'da Sırbistan tarafından işlenen soykırımları kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Kuşatma altındaki Saraybosna'da öldürülen çocuklar arasında 30 Arnavut ismin de bulunduğuna dikkati çeken Thaçi, bu tür olayların tekrarlanmaması için, unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Thaçi, "Bugün gerçekleşen Liderler Buluşması'nda barış, refah ve daha iyi gelecek mesajları verildi. Bugün burada yaşayan birçok Kosovalı'ya rastladım. Bosna Hersek ile Kosova'nın karşılıklı birbirini tanımasının zamanı geldi." dedi.

Bölge ülkelerinin 15 yıl önceki ve bugünkü konumlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Thaçi, "Bugün savaşlarda hayatlarını kaybedenleri anıyoruz. Bu, benzer olayların bir daha yaşanmaması için bize güç vermeli. Geçmişi tarihe bırakmalıyız. Aynı zamanda acı tarihin geleceğimizi ve çocuklarımızın geleceğini zehirlemesine izin vermemeliyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Srebrenitsa Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title