Haberler

Kosova Başbakanlık Binası Önünde Gösteriye Müdahale: 52'si Polis 110 Yaralı- Ek

Hükümetten 'HOŞGÖRÜ VE OLGUNLUK' ÇAĞRISI Polis ile protesto edenler arasında 5 saat süren çatışmalar son bulmak üzere. Polis kent merkezinde ve yan sokaklarda kontrolü ele geçirdi.

Hükümetten 'HOŞGÖRÜ VE OLGUNLUK' ÇAĞRISI

Polis ile protesto edenler arasında 5 saat süren çatışmalar son bulmak üzere. Polis kent merkezinde ve yan sokaklarda kontrolü ele geçirdi. Kent ise harabeye döndü.. Yaralananların sayısı resmi olarak 90'ın üzerinde olarak açıklandı. Ancak rakamın daha fazla olduğu belirtiliyor.

Protestolarla ilgili Kosova Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Priştine'de bugün yapılan protesto ve uygulanan şiddetin dikkat ve üzüntüyle izlendiği belirtildi. Açıklamada, Kosova Hükümeti, barışçıl protesto hakkı dahil, vatandaşların tüm hak ve özgürlüklerine saygı göstermekte kararlılığını ifade etti. Açıklamada, Kosova Hükümetinin ülke, kurumlar, kamu ve özel mal varlığına zarar veren gelişmeleri tolere etmemekte kararlı olduğu vurgulandı. Açıklamada "Protestoyu örgütleyenlerin tehdit edici dilin kullanılması kabul edilmemektedir ve Hükümet olarak bu gibi teşvikleri kınamaktayız" ifadeleri yer aldı. Öğrencilerin manipüle edildiği, protestolara dahil edilmesinin bir manipülasyon olduğu belirtilen açıklamada Kosova Hükümeti vatandaşlara, hoşgörü, olgunluk çağrısı yaptı. - Açıklamada

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title