Haberler

Kosova Başbakanlık Binası Önünde Gösteriye Müdahale: 110 Yaralı

Güncelleme:

Kosova'nın Başkenti Priştine'de bulunan Başbakanlık binası önünde gösteri yapmak isteyen gruba, polis müdahalede bulundu. Çıkan çatışmada 52'si polis 110 kişi yaralandı. Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti'yi ve bazı eylemciler gözaltına aldı.

Kosovalı annelere 'vahşi' diyen Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç'in hala görevden alınmayışını protesto eden Vetvendosye Hareketi üyeleri, Kosova'nın Başkenti Priştine'de bulunan Başbakanlık binası önünde gösteri yapmak isteyince polis müdahalede bulundu. Göstericilerin taş yağmuruna polis de biber gazı ile müdahale etti. Çıkan çatışmada 52'si polis olmak üzere 110 kişi yaralandı. Polis Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti'yi ve bazı eylemcileri gözaltına aldı.

KOSOVA POLİSİ PLASTİK MERMİ KULLANDI

Saat 12 sıralarında Vetvendosye Hareketinin düzenlendiği protestolar sakin başladı. 10 bin kişinin hazır bulunduğu protestolarda, AAK partisi milletvekili Donika Kaday Buyupi konuşmaya başladığı anda, Kosova polisi başbakanlık binası önünde toplanan ve barikatları aşmaya çalışan göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya başladı. Polis zırhlı araçlarla protesto edenlere müdahale etti. Kosova Polisi plastik mermi de kullanmaya başladı.

Sakin başlayan protestolar çatışmaya dönüştü ve olaylar Priştine geneline yayıldı.

GÖSTERİCİLERDEN POLİSE TAŞ VE SOPALI SALDIRI

Gazdan ve plastik mermilerden kaçan göstericiler, Zahir Payaziti Meydanı'na doğru kaçmaya başladı. Polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı gösterilerde müdahale devam ediyor. Polis Zahir Payaziti Meydanı'nda göstericileri tazyikli su, gaz ve plastik mermilerle ile uzaklaştırmaya çalışıyor. Göstericiler polise taş ve sopalarla saldırıyor.

Protesto sırasında yaralanan Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti DHA'ya konuştu

Bugünkü protestolarda yaralanan Vetvendosye Hareketi lideri Albin Kurti, Kosova Polisinin müdahalesini ve plastik mermi kullanmasını kınayarak, Kosova Hükümetinin, Sırp yanlısı bir hükümet olduğunu ileri sürdü. Kurti, protestoların yalınız Priştine'de kalmayıpl Kosova geneline yayılacağını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Bu arada Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti, bugün düzenlenen Hükümet karşıtı gösteride gözaltına alındı.

Priştine Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, olayla ilgili Başbakan İsa Mustafa'ya suçlama yöneltildi. Açıklamada, "Priştine Belediyesi'ni kazanamayan Başbakan Mustafa, şimdi bize karşı şiddet ve Polis gaddarlığını kullanıyor." denildi.

"SENİNLE İŞİM VAR"

Ahmeti, serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, protestoda güvenliği sağlayan üst düzey bir emniyet mensubunun kendisine "seninle işim var" diyerek gözaltına aldığını ileri sürdü.

Ahmeti, "Görünen o ki beni tutuklaması yönünde emir almıştı. Yanıma gelerek, 'Başkanım, seninle işim var' dedi. Kolumu kıvırırken 'Tutuklusun' dedi. Nedenini sorduğumda ise bunu daha sonra açıklayacağını söyledi. Beni karakola götürdüler. Daha sonra Priştine Polis Şefi geldi ve beni işaret ederek 'O tutuklanamaz' dedi" şeklinde konuştu. Ahmeti ayrıca, bugün sıradan bir vatandaş olarak protestoya katıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Priştine Kosova Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

TurkiyemobilWeb@haberler.com:

Türkiye devleti,ülkesi ve milletiyle bölünmez bir vatandır.Dili TÜRKÇEDİR.Uygulanan politikaya bak kurtce egitim kurtce karne barzaninin kurdistan demesine izin verilmesi bu nasil istir

172
8
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

akp polisi olsaydi şimdi cesetler yerlerde boy boy olacaktı, barbar tc.

12
94
yanıtYanıtla
ANTI TAIPmobilWeb@haberler.com:

benim sorunum taip ve onun kürt politikasi baska birsey deyil.

16
70
yanıtYanıtla
milliyetçimobilWeb@haberler.com:

Türk polisini gönderin

81
3
yanıtYanıtla
DünyalıMobil-IOS:

Dünyanın ikinci , üçüncü zorba toplumu iflah olmaz. Birincıler ARAPLAR İKİNCİLER türkler ve kürtler

7
77
yanıtYanıtla
PLATONmobilWeb@haberler.com:

Karıştırmadıkları bir kosova kalmıştı. Kosovalı kardeşlerimiz bu oyuna gelmesin.

36
2
yanıtYanıtla
umutmobilWeb@haberler.com:

sırplar acımasız cani katillerdir. bosnalı masum çocukları nasıl katlettiklerini herkes biliyor. bu sırp şerefsizleri öyle hayvanilerştiler ki kendi vatandaşlarına bile vahşi deme cüretini gösteriyorlar. kosovalıların bu eylemi yasaldır. haklarını arasınlar. yakıp yıksınlar her yeri. sırp şerefsizlerine kosovayı dar etsinler. özellikle o bakan denilen it köpeği yakalayıp cezasını versinler. gönlümüz kosova halkıyladır.

26
5
yanıtYanıtla
ahmet yılmaz / almanya:

BU ARNAVUTLAR Balkanların kürtleridir. . zaten almanyada birbirleriyle iyi geçinirler. . taaa suriyede nusra işite katılıp suriyede katliama ortak olurlar. avrupada hiçbir millet bunları sevmez. . nerde yasadışı iş var hep arnavut mafyasıdır. . SIRPLARLA TÜRKLER ARASINDA diyalog kurulsa keşke kurulsa aslında sırpların anlatıldığı gibi bir millet olmadığı anlaşılacak. . aynı şekilde sırp kafasındaki türk imajınında yanlış olduğu anlaşılacak. DOĞMA BÜYÜME ALMANYALIYIM Kürtleride arnavutlarıda iyi bilirim.

6
20
yanıtYanıtla
KOSOVALI:

Bunlar sirbistanin oyunu. Kosovanin Avrupa Birligine girmemesi icin ellerinden geleni yapiyorlar. KOSOVA sirbistanin degildir ve asla olmayacak.

22
2
yanıtYanıtla
KILIÇ:

SAGDUYULU OLMAK LAZIM KOSOVALI KARDEŞLER ÜLKENİZE ZARAR VERMEYİN .

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title