Haberler

Kosova Başbakanlık Binası Önünde Eylem Yapan İşçilere Müjdeli Haberi Başbakan Verdi

Ocak 2002 tarihinde Kosova Anayasa Mahkemesi tarafından, Ferzovik boru fabrikasının satılması nedeniyle, fabrika çalışanlarına 25 milyon Euro ödenmesine dair karar verilmişti.

Ocak 2002 tarihinde Kosova Anayasa Mahkemesi tarafından, Ferzovik boru fabrikasının satılması nedeniyle, fabrika çalışanlarına 25 milyon Euro ödenmesine dair karar verilmişti. Kosova Hükümeti de 17 Aralık 2010 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin kararını yerine getirmek için gerekli çalışmaları yapacağını belirtmişti. Ancak bu karar uygulanmadı ve Ferizovik'in eski boru fabrikasının 900 işçisi adına 46 işçi, Kosova Hükümeti binası önüne çadır kurarak eyleme başlamıştı.

58 evet, 4 çekimser oy ile Kosova Meclisi milletvekilleri, Başbakanlık binası önünde birkaç günden bu yana eylemde bulunan Ferzovik Boru Fabrikası eski işçilerine var olan borcun ödenmesine ait Anayasa Mahkemesi kararının icrasıyla ilgili Kosova Hükümetinin kararını onayladı Kosova Meclisinin genel kurul toplantısında başta Başbakan Haşim Taçi olmak üzere koalisyon ortakları milletvekileri'nin ısrarı üzerine eylemde bulunan Boru Fabrikası'nın konusu gündeme getirildi.Toplantıda yapılan tarışmalarda muhalefet partileri milletvekileri Boru Fabrikası işçilerinin üzerinden Başbakan Taçi'yi seçim kampanyası yapmakla suçladılar. Başbakan Taçi ise kampanya yapmadığını, sadece işçilerin istemlerini yerine getirmekte olduğunu söyledi. Yapılan oylamadan önce, 30'a yakın muhalefet milletvekilinin toplatıyı terk etmesine karşın, Boru Fabrikası eski işçilerine borcun ödenmesi kararı onaylandı.

TOPLATININ ARDINDAN BAŞBAKAN HAŞİM TAÇİ ÇADIRDA EYLEM YAPAN BORU FABRİKASI İŞÇİLERİNİ ZİYARET EDEREK MECLİSTEN ÇIKAN KARARIN MÜJDESİNİ VERDİ

Birkaç gündür başbakanlık binası önünde eylemde bulunan Boru Fabrikası eski işçileri, Meclis'ten çıkacak olan kararı sabırsızlıkla beklerken, Kosova Başbakanı Haşim Taçi kendilerini ikinci kez ziyaret ederek müjdeli haberi verdi. Bu sırada, Başbakan Haşim Taçi, Feizovik Boru Fabrikası eski işçilerine borcun yüzde 50'sinin 30 gün içerisinde, yüzde 25'inin 3 ay, kalan diğer yüzde 25'lik borcun da gelecek 3 ay içerisinde ödenmesinin karara bağlandığını bildirdi. Başbakan Haşim Taçi, Kosova Meclisi'nden çıkan karardan sonra Anayasa Mahkemesinin kararını Kosova Özelleştirme Ajansının uygulaması için talimat verdiğini, ükümetin ise yetkileri ve sorumluluklarıyla uyumlu olarak mahkeme kararından çıkan yükümlüğü yerine getireceğini belirtti. Eylemde bulunan işçiler, Başbakan Taçi'ye teşekkürlerini sunarken, 960 işçinin bu konuda düşüncesini aldıktan sonra, eylemi durdurup durdurmayacaklarına dair kararı en kısa zamanda bildireceklerini açıkladılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Taçi Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title