Haberler

Kosova Başbakanlık Binası Önünde Eylem

Kosova Başbakanlık binası önünde eylem -Belediye binasına boyalı saldırı Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği anlaşmasının imzalanmasını protesto etmek amacıyla Vetvendosye Hareketi eylemcileri, Kosova Başbakanlık binası önünde, 'Sırbistan Başbakanı Vuçiç Kosova'nın Toprak Bütünlüğünü Yıktı' başlığı altında eylem düzenledi.

Kosova Başbakanlık binası önünde eylem

-Belediye binasına boyalı saldırı

Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği anlaşmasının imzalanmasını protesto etmek amacıyla Vetvendosye Hareketi eylemcileri, Kosova Başbakanlık binası önünde, 'Sırbistan Başbakanı Vuçiç Kosova'nın Toprak Bütünlüğünü Yıktı' başlığı altında eylem düzenledi. Eylemciler önce Kosova haritasını içeren beton bloklardan duvar ördü. Ardından duvar önüne, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ve Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçic maskesi takmış eylemciler geldi. Burada, 'Zajednica' yani (Sırp Belediyeler Birliği yazan taşı Aleksandar Vuçiç maskeli eylemci duvara fırlatıp duvarı paramparça yaptı. Aleksandar Vuçiç kılığındaki eylemci üç parmağını kaldırarak, Sırbistan'ın galibiyetini kutladı. Başbakanlık binası önünde ise kırılan duvardan bir yığın beton parçaları kaldı. Bu sırada bir konuşmada bulunan, Vetvendoye Hareketi aktivistlerinden Valdrin Ahmeti, Başbakan Mustafa ve Yardımcısı Taçi tarafından imzalanan Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması anlaşmasının, Kosova'dan sadece kuzeyi değil, Sırpların çoğunlukta yaşadığı tüm belediyeleri de alacağını söyledi. Valdrin Ahmeti, bu anlaşmayla, Sırbistan'ın, Kosova'nın toprak bütünlüğünü yıkmayı başardığını vurgularken, anlaşmanın iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. Ahmeti, 'imzalanan anlaşma yürürlüğe girdiği takdirde ve Kosova'nın tüm bu bölümleri alınırsa o zaman halkın seferber olması ve bu süreci durdurması gerekir' dedi. Ahmeti, bu eylem yapılacak tüm halk protestolarının başlangıcını oluşturduğunu ileri sürerken, ilerdeki günlerde Vetvendosye Hareketi ile öteki muhalefet partileri ve halkın meydanlara döküleceklerini ifade etti. Vetvendosye'nin eylemi olaysız sona erdi.

VETVENDOSYE HAREKETİ, MİTROVİÇA BELEDİYESİNİ KIRIMIZIYA BÜRÜNDÜREREK, SIRP BELEDİYLER BİRLİĞİ ANLAŞMASINI PROTESTO ETTİ

Vetvendoye Hareketi, Kosova Başbakanlık binası önünde Sırp Belediyeler Birliğinin kurulması anlaşmasını protesto ettikten sonra bir protesto daha bölünmüş kent Mitroviça'da da düzenlendi. Vetvendosye eylemcileri, Mitroviça belediyesi binası önünde toplanarak, Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulmasına vatandaşların HAYIR demeleri çağırısında bulunduktan sonra, litrelerce kırımızı boyayı, belediye binasına fırlattı, belediye binası kırmızıya büründü. Bu sırada, Mitoviça belediyesinde bulunan korumalar ve polisler ile Vetvendosye eylemcileri arasında arbede yaşandı. Arbede sonunda, polis üç Vetvendosye üyesini gözaltına aldı. Kırmızıya bürünen Mitroviça Belediye binası ise vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Mitroviça Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title