Haberler

Kosova Başbakanı Haşim Taçi: Işid ile Mücadelede ABD'nin Yanındayız

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, İngiltere'nin The Guardian gazetesinde çıkan yazısında Kosova'nın, IŞİD'e karşı batı müttefiklerinin başlattığı saldırıları desteklediklerini belirtti.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, İngiltere'nin The Guardian gazetesinde çıkan yazısında Kosova'nın, IŞİD'e karşı batı müttefiklerinin başlattığı saldırıları desteklediklerini belirtti.

Taçi, Kosova savaşından da söz ederek UÇK'nın cihat gruplarının yardımını reddettiğini, çünkü Kosova savaşının dini değil, özgürlük savaşı olduğunu söyledi. Taçi, yazısında, on beş yıl önce dünyanın demokratik ülkelerinin Sırp güçleri ve diktatörü Slobodan Miloşeviç'e karşı müdahale ettiğini ve Kosovalı Arnavutlara karşı yapılan soykırımın durdurulduğunu söyledi. Sırbistan'ın Kosova'da 12 bin kişiyi öldürdüğünü de hatırlatan Başbakan Taçi, 20 bin kadar kadının tacize uğradığını, bir milyon kişinin de evlerinden olduğuna yazında yer verdi. Taçi, 1999 yılında NATO müdahalesiyle Kosova halkının sonunda hak ettiği özgürlüğe kavuştuğunu vurguladı. Geçtiğimiz günlerde, Kosova Polisi tarafından bazı cami imamlarına yönelik operasyonlara değinen Haşim Taçi, Kosova Cumhuriyeti'nde anayasal düzenin muhafaza edilmesinde devlet kurumlarının kararlı olduğunu belirterek, Kosova Cumhuriyeti'nde vatandaşların oluğu gibi müttefiklerin de ulusal güvenliğin sağlanması konusunda tereddüttü olmayacağını kaydetti.

İllegal faaliyetlere geçit verilmeyeceğine vurgu yapan Taçi, "Dinler arasında nefretin yayılması ve Kosovalıların radikallerin saflarında yer alması dahil tüm illegal faaliyetlerin önlenmesine yönelik güvenlik mekanizmasının çalışması, özgür, sakin, hoşgörülü bir Kosova'nın meydana getirmek içindir" ifadesini kullandı. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

The Guardian Haşim Taçi Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title