Haberler

Kosova, Başbakan Erdoğan'ı Bekliyor

Priştine'nin 'Adem Yaşari Uluslararası Havaalanı' yeni terminalinin açılışı nedeniyle Türkiye Başbakanı Erdoğan 23 Ekim'de Kosova'ya gidecek.

Kosova'nın başkenti Priştine'nin 'Adem Yaşari Uluslararası Havaalanı' yeni terminalinin açılışı nedeniyle Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Ekim'de Kosova'ya gelecek. 1 günlük Kosova ziyaretinde bulunacak olan Başbakanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte Priştine Havalimanının yeni terminalini hizmete açacak.

Kosova Cumhuriyeti'nin tek havalimanı olan ve Nisan 2011 tarihinde devralınarak Limak Kosova International Airport JSC Konsorsiyumu tarafından işletilmeye başlanan Priştine Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı'nın yeni terminal binası ve ek tesisleri inşası tamamlandı. İki Başbakan; Recep Tayyip Erdoğan ile Haşim Taçi tarafından açılışı yapılacak yeni terminal Balkanların en büyüğü olacak. Açılışı yapılacak Priştine Havalimanı'ndaki yeni terminal, İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'nın benzeri olacak. Söz konusu tesisler için 140 milyon euro yatırım yapan konsorsiyum, 20 yıl boyunca Priştine Uluslararası 'Adem Yaşari Havalimanı'nın işletmesini de gerçekleştirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için Prizren'de hazırıklar yapılırken, Kosova Hükümeti'ne yakın 'Reporteri.net' kaynakları, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin eşlik edeceğini ve bu ikiliye Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da dahil olacağını bildirdi. Türkiye Kosova ve Arnavutluk Başbakanları'nın Prizren temaslarıyla ilgili detaylar ilerdeki günlerde daha netlik kazanacak. Erdoğan'ın Kosova ziyaretine eşi Emine Erdoğan da eşlik edecek. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Priştine Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title