Haberler

Koskem 52 Kişiyi Daha Kurtardı

Kocaeli sahillerinde boğulma olaylarına karşı hizmet veren KOSKEM ekipleri plajlarda tetikte bekliyor.

Kocaeli sahillerinde boğulma olaylarına karşı hizmet veren KOSKEM ekipleri plajlarda tetikte bekliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KOSKEM, Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmetini sürdürüyor. Her hafta onlarca kişinin hayatını kurtaran KOSKEM ekipleri, boğulma tehlikesine karşı her an tetikte bekliyor. KOSKEM geçtiğimiz hafta içerisinde Kocaeli sahillerinde 52 vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Kurtarma olaylarının 5 tanesi cankurtaranların görev alanları dışında gerçekleştirildi.

KOSKEM'le birlikte sahillerde sivil toplum kuruluşları ve kurumlar da görev alıyor. Cankurtaran projesinin başlatıldığı günden bu yana KOSKEM'e destek veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi haftanın 7 günü Sarısu sahilinde hizmet veriyor. AFAD, 25 kişilik cankurtaran ekibi ve bir jetskiyle boğulma vakalarına anında müdahale ediyor.

Kandıra'da 8 sahil bölgesinde hizmet veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Kazalarını Engelleme Merkezi'ne (KOSKEM) bağlı cankurtaranlar geçtiğimiz bir hafta içerisinde 52 kişiyi kurtardı. Kurtarmaların 18'i Cebeci'de, 25'i Kumcağız'da, 2'si Bayramoğlu'nda, diğer 2'si de Sarısu'da gerçekleştirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cankurtaran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title