Haberler

Kosgeb ve Fagiad Ortaklığında 14. Kurs Açılacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ile Fatsa Genç İş Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunun 14.sü Fatsa’da açılacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ile Fatsa Genç İş Adamları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunun 14.sü Fatsa'da açılacak.

KOSGEB girişimcilik kursunun 14.sünün açılacağını belirten Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik "Yoğun bir talep görüyoruz genç girişimci arkadaşlarımızdan. FAGİAD olarak bu zamana kadar açtığımız 13 kursta toplamda 138 tane işyerinin Ordu ve ilçelerinde açılmasına vesile olduk. Sadece 1 kişi çalıştırsalar bu girişimci arkadaşlarımız 138 kişinin FAGİAD'ın öncülük ettiği girişimcilik kursları sayesinde istihdam edildiğini biliyor olmak bizi mutlu ediyor. Bu kursları Kumru ve Korgan ilçelerinde açtık, şimdi ise Aybastı, Çatalpınar, Kabataş havzamızda da açmak istiyor ve bununla ilgili planları yapıyoruz. Merkez olarak Fatsa'da şuan için yoğun bir talep olduğu için yeni bir kurs daha açarak girişimcilerimiz kurslarını görecekler. Aralık ayı sonu veya 2016 yılı Ocak ayında bu kursu açmayı planlıyoruz. Girişimcilik kursuna katılan ve yeni işyeri açmak isteyen arkadaşlarımıza şunu özelikle belirtmek istiyorum. Bu kurslar devletin vermiş olduğu hibe ve faizsiz kredi oranları sizin yeni başlayacağınız ticari hayatınızda olaya daha rahat girmenizi sağlayan paralar. Sakın, bu miktarlara güvenip KOSGEB'in vermiş olduğu parayla işyeri açmak istiyorum dersiniz büyük bir yanılgı işine girerler. Bu verilen miktarları faturalandırıp belli bir oranını hibe olarak geri alıyorlar. Küçük ve orta ölçekli daha çok üretime yönelik işletmelere öncelik tanıyoruz. Özellikle bölgemizde tarım, turizm ve sanayinin gelişmesi ile birlikte bu dallarda oluşan iş kollarında işyeri açmak isteyen girişimcilere öncelik tanınıyor. Üniversite bitirmiş ve ticari hayata başlamak isteyen genç girişimci bayan arkadaşlarımızı bu kurslara bekliyoruz. Başvurular için derneğimize müracaat edebilirler" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Serkan Kosgeb Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title