Haberler

Kosgeb Kocaeli Hizmet Binası Törenle Açıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla son 10 yılda küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) 2.1 milyar TL destek sağladıklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla son 10 yılda küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) 2.1 milyar TL destek sağladıklarını söyledi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Kocaeli hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, KOSGEB İl Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, vali yardımcıları, oda başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOBİ'lerin ekonominin can damarları olduğunu ifade ederek, "Bakanımız liderliğindeki koşumuz ara vermeden devam ediyor. KOBİ'ler ekonomimizin can damarıdır. Küresel bir sorun olan işsizliğin çözümü KOBİ'lerin gelişimi ile mümkün olacaktır. Destek birçoklarımız tarafından maddi yardım olarak algılanmaktadır. Rehberlik hizmetlerini de önemsiyor, bilim fabrikalarını da göz ardı etmiyoruz" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, "KOBİ'lerin önünü açtığınız takdirde üretimde çok güzel çalışmaların olacağını en güzel şekilde görüyor ve yaşıyoruz" diye konuştu.

Bakan Nihat Ergün hem küçük ve orta boy işletmelerimize hem de girişimci adaylarımıza KOSGEB aracılığıyla çok önemli destekler sağladıklarını ifade ederek, "KOSGEB 22-23 yıllık bir maziye sahip. Bunun 12 yılında gerçekten KOBİ'lere kendini bile tanıtamamış, bırakın destek vermeyi, kendini bile tanıtamadığı bir dönem. KOSGEB son 10 yılda 2.1 milyar TL destek sağladı. Bu hizmetleri sunarken KOBİ'lerimizle yakın temas içinde olmak, adeta bir mesai arkadaşı olması için onların caba harcadık. 2002 yılında sadece 24 şehrimizde KOSGEB vardı. Şimdi 74 ile taşıdık bunu, yıl sonuna kadar da 81 ilde hizmet binası açılmış olacak. Son 10 yılda Kocaeli açısından 6 bin 700 işletme destek aldı. Bir insanın kendi işini kurmasının, o işi yönetmesinin, yanında istihdam meydana getirmesinin vereceği heyecan kadar hiçbir şey heyecan veremez insana. Çok heyecanlı bir şey. KOSGEB hemen 100 bin TL girişimcilik desteği vermeye hazır. 30 bin TL'si hibe. Geri ödemesiz. 70 bin TL ise 4 yıl vadeli, faizsiz. İki yılı ödemesiz, iki yıl hiçbir şey ödemiyorsunuz. Hemen kendi işini kuracak olan arkadaşlar için bunu şimdi babası oğluna yapmıyor. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye 10 yılda çok büyük mesafeler aldı. Bunları rahatça yapabilen bir Türkiye haline geldi ve birkaç yıl önce bu programı başlattık, şimdiye kadar 8 bin 500'den fazla arkadaşımız bu KOSGEB destekleriyle işlerini kurdular. Amacımız her yıl 5 bin kişiye bunu vermek. Her yıl 5 bin arkadaşımıza işini kurarken bu imkanı sunabiliriz. Bazen diyorlardı ya, 'Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik?' diye. Şimdi var. Eğer var ve sen gitmezsen kabahat senin olur" dedi.

Konuşmaların ardından, KOSGEB binasının açılışı yapıldı. Bakan Ergün, açılışın ardından binayı gezip yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Ergün daha sonra Kocaeli'hde bir akaryakıt istasyonunun açılışını gerçekleştirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ercan Topaca Nihat Ergün Türkiye Kosgeb Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title