Haberler

Kosgeb'den Trabzon'daki İşletmelere 5 Milyon 708 Bin TL'lik Destek

KOSGEB tarafından geçtiğimiz yıl Trabzon’daki işletmelere 5 milyon 708 bin TL’lik destek sağlandığı belirtildi.

KOSGEB tarafından geçtiğimiz yıl Trabzon'daki işletmelere 5 milyon 708 bin TL'lik destek sağlandığı belirtildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda KOSGEB destekleri hakkında iş dünyasına bilgiler veren KOSGEB Trabzon Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Turhal, KOSGEB Trabzon veri tabanına kayıtlı 8 bin 388 işletme bulunduğunu hatırlattı. Geçtiğimiz yıl KOSGEB desteklerinden yararlandırılan işletme sayısının bir önceki yıla oranla Trabzon'da yüzde 49.26 oranında, sağlanan destek miktarının toplamda yüzde 35.37 oranında artış kaydedildiğini belirten Turhal, Türkiye ortalamalarının oldukça üzerinde başarı elde ettiklerini söyledi. Turhal "Destek ödeme tutarındaki Türkiye genelindeki artış yüzde 17 iken Trabzon yüzde 35.37 oldu. Desteklenen işletme sayısı Türkiye genelinde yüzde 30 artarken Trabzon'da bu oran yüzde 49.26 olmuştur. Bu rakamlar çok ciddi bir desteğin Trabzon'daki işletmelere kazandırıldığını ortaya koymaktadır. İşletmelerimizin her zaman yanında olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na oda meclis kürsüsünden teşekkür ediyorum. Ayrıca, çok az sayıda uzman ile bu yüksek performansı sağladık. Uzman başına 2013 yılında ortalama destek ödeme tutarı 1 milyon 427 bin 153 TL oldu. Uzman başına ödeme oluru sayısı 507.8 evrak ile Türkiye sıralamasında birinci olduk. Çalışan uzmanlarımızı da kutluyoruz. İşletmelerimize bu desteklerin kazandırılmasında ciddi bir performans gösterilmiştir" şeklinde konuştu.

Turhal, 2013 yılında Trabzon'daki işletmelere 5 milyon 708 bin 615 TL destek sağlandığını ifade ederek " 2012 yılına göre, 2013 yılında desteklenen işletme sayısında Türkiye genelinde yüzde 30 artış sağlanmışken Trabzon Hizmet merkezi yüzde 49.26 artış kaydetti. Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında Trabzon'da 8 işletmeye, Genel Destek Programı kapsamında 313 işletmeye destek verildi" diye konuştu.

Dr. Mehmet Turhal'a sunum sonunda hizmetlerinden ve yardımlarından ötürü TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından oda plaketi verildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trabzon Türkiye Turhal Kosgeb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title