Haberler

Kosgeb Başkanı Biçer Açıklaması

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, "Toplam istihdamın yüzde 75,8'ini, toplam katma değerin 53,9'unu, toplam satışların 63,3'ünü KOBİ'ler oluşturuyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, "Toplam istihdamın yüzde 75,8'ini, toplam katma değerin 53,9'unu, toplam satışların 63,3'ünü KOBİ'ler oluşturuyor. 'KOBİ'ler Türkiye'nin gururudur' diyebiliriz. Bütün istihdam yükünü KOBİ'ler yükleniyor" dedi.

Biçer, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda "KOSGEB destekleri" konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

KOSGEB olarak verdikleri desteklerle üretimi teşvik ettiklerini söyleyen Biçer, Türkiye'nin ekonomisinin önemli kısmını oluşturan Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) her zaman yanında olduklarını belirtti.

Bundan sonra da KOBİ'lerin yanında olmaya devam edeceklerini aktaran Biçer, şöyle konuştu:

"Biz vermeye endeksli bir kamu kuruluşuyuz. Toplam işletmelerin yüzde 99,82'si KOBİ vasfında, yani o bizim bildiğimiz holdingler, büyük işletmeler binde 2 civarında. Geri kalan bütün işletmeler KOBİ vasfındadır. Toplam istihdamın yüzde 75,8'ini, toplam katma değerin 53,9'unu, toplam satışların 63,3'ünü KOBİ'ler oluşturuyor. 'KOBİ'ler Türkiye'nin gururudur' diyebiliriz. Bütün istihdam yükünü KOBİ'ler yükleniyor."

Toplantının ardından Biçer, 2 fabrikayı gezerek, yetkililerden üretim hakkında bilgiler aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Kayseri Türkiye Kosgeb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title