Haberler

Köse'de Kent Konseyi Kuruldu

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde bir ilke imza atılarak, nüfusu 5 binin altında olan ilçeler arasında ilk Kent Konseyi kuruldu.

Geçtiğimiz haftalarda çalışmalarına başlanılan Köse Kent Konseyi'nin Genel Kurul toplantısı yapılarak resmiyet kazandı. Kent Konseyi genel kurul toplantısına, Köse Kaymakamı Ali Gökay, Köse Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Şahiner, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse Emniyet Amiri İsmail Köse, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Gümüşhane Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Altan Ekmen ve konsey üyeleri katıldı.

Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse Kent Konseyinin ilçelerine hayırlı olmasını dileyerek, "Köse Kent Konseyi oluşturma çalışmalarını bugünkü Genel Kurul Toplantısı ile tamamlamış olacağız. Bilindiği gibi, kent konseyleri, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye yardımcı olmak üzere ilk defa 2005 yılında mevzuata girerek, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 76. maddesiyle yasal olarak işlerlik kazanmıştır" dedi.

Köse Kent Konseyinin kurulumundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Köse Kaymakamı Ali Gökay ise, "Sizlerle önümüzdeki süreçte pek çok konuyu müzakere edeceğimizi, paylaşacağımızı, bizim ele aldığımız konunun Kent Konseyi tarafından ele alınıp sonuçlanacağını, ya da sizlerin ele aldığı konunun kamu idaresi tarafından bir vazife olarak algılanıp, takip edileceğini söylemek istiyorum. Kurulumda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, konseyimizin Köse'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ise, yaptığı sunum ile Gümüşhane Kent Konseyi'nin çalışmalarını Köse Kent Konseyi üyelerine anlattı. Pir, sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, Kent Konseyi hakkında bilgiler sunarak, "Kent Konseyleri kuruldukları yerlerdeki Belediyelerden tamamen bağımsız olarak çalışırlar. Sadece kuruluş aşamasında Belediye tarafından çalışmalar yapılır, Genel Kurul toplantısı yapılıp Kent Konseyli Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri seçildikten sonra Belediye ile hiçbir bağı kalmaz. Artık tamamen bağımsız bir kuruluş olarak çalışan Kent Konseyleri Kuruldukları ilçenin sorunları veya yapılması gerektiğini düşündükleri şeyleri bir rapor oluşturularak istedikleri mercilere gönderebilirler. Bağımsız bir kuruluş oldukları için isterlerse Cumhurbaşkanına bile yazı gönderebilirler. Kent konseyleri aldıkları kararlarla kurum ve kuruluşları şikayet etme merci değildir. Konseyler görüş bildirerek kuruldukları yer için iyi çalışmalar yapılmasını sağlarlar. Köse Belediye Başkanımız Sayın Şerif Aygün bölgemizde bir ilki gerçekleştirerek nüfusu az olan ilçelerde ilk kurulan Kent Konseyi kurulumuna öncülük etmiştir. Gümüşhane genelinde 18 Belediye var iken bunların sadece Gümüşhane Belediyesi tarafından çalışma yapılarak Gümüşhane Kent Konseyi kurulmuştu. İlimizde ikinci çalışmayı yaparak ilçesine Kent Konseyini kazandıran Köse Belediye Başkanı Sayın Şerif Aygün'ü ve ekibini kutlamak istiyorum. İnanıyorum ki yaptıkları bu çalışma diğer ilçe ve beldelerimize örnek olur ve onlarda en kısa sürede Kent Konseylerini oluştururlar. Nüfusu 10 binin altında olan ilçelerde Türkiye genelinde sadece 10 yerde kent konseyi kurulmuşken, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün Türkiye Genelinde bir ilke imza atarak nüfusu 5 binin altında olan ilk ilçe Kent konseyini kurdu. Başkanımızı tekrar kutluyor, Köse Kent Konseyinin İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Divan Kurulu Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar ve Köse Sağlık Grup Başkanı Sezgin Demir'den oluşturularak Başkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği seçimleri yapıldı.

Yapılan seçimde Gümüşhane Üniversitesi Köse İrfan Can Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Selçuk Korucuk Köse Kent Konseyi Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"Yaşar Sunay, Mustafa Akhan, Murat Kartakgül, Fuat Alkan, Fatih Göl, İsmail Bayrak, İlhami Meral, Hüseyin Oktay, Veysel Cebel, Muhammet Meral ve Mahmut Alp" - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Aygün İsmail Köse Ali Gökay Hasan Pir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title