Haberler

Kosava'da Öğretmenlere Türkçe Eğitimi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademisyenleri, Kosava’da türçe dersi veren öğretmenlere Türkçe eğitimi gerçekleştiriyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademisyenleri, Kosava'da türçe dersi veren öğretmenlere Türkçe eğitimi gerçekleştiriyor.

Ülke çapında bir çok eğitim çalışmalarına destek veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yurt dışında da çalışmalarını sürdürüyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi TİKA ve Gaziantep Üniversitesi tarafından hazırlanan Kosava Prizren'de ki 'Türkçe Eğitim Yapan Öğretmenlerin Mesleki Becerilerini Geliştirme projesine destek veriyor. Proje kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk tarafından Kosova'da ki eğitim sistemi içerisinde Türk nüfusa yönelik eğitimin verildiği okullarda Türkçe dersi veren öğretmenlere Türkçe eğitimi veriyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özbay, HKÜ'den 2 akademisyenin yanı sıra farklı üniv ersitelerden 10 öğretim üyesinin de projeye destek verdiğini belirterek, "Proje boyunca eğitimlerini Türkçe veren öğretmenlerin mesleki beceri, öğretmenlik becerilerinin güncellenmesine yönelik 45 saatlik bir eğitim gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede okullarda Türkçe eğitim gören çocuklara eğitim veren 150'nin üzerinde Türk öğretmenlerin, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaya, farklı üniversitelerden 10 öğretim üyesi destek veriyor. Bizde HKÜ olarak destek veriyoruz" dedi.

Prof.Dr. Yaşar Özbay ve Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesinde de incelemeler yaparak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile gerçekleştirilebilecek proje ve diğer iş birlikleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Özbay ve Büyüköztürk, Eğitim Fakültesinde Türkçe eğitim sürdüren programlardaki öğretim elemanlarının ihtiyaçlarına yönelik toplantılar düzenledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Prizren Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title