Haberler

Koşarak Mekke'ye Gitmeye Hazırlanıyor

Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son beş yılda çok sayıda özel ve resmi koşuda derece alan Akın Yeniceli, Mekke'ye koşarak gitmek için hazırlanıyor İslam dünyasının yaşadığı sorunlara dikkati çekmek istediğini ifade eden Yeniceli: "Ramazan Bayramı.

SONER KILINÇ - Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son dört yılda özel ve resmi koşularda 62 madalya kazanan ultra maratoncu Akın Yeniceli, Mekke'ye koşarak gitmek için hazırlanıyor.

Uşak Şehir Stadyumu'nda büyük koşu için hazırlanan Yeniceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada Mekke - Medine koşusu ile İslam dünyasının yaşadığı sorunlara dikkati çekmek istediğini söyledi.

Yeniceli, beş yıldır Türkiye'deki ve yurt dışındaki resmi ve özel koşularda pek çok derece elde ettiğini, maraton ve ultra maratonda önemli başarıla imza attığını, son olarak 11. Uluslararası Almanya Baerenfels Trail Maratonu'nda birinci olduğunu belirterek Ankara'dan Mekke'ye koşarak bir ilki gerçekleştirmek istediğini ifade etti.

Ankara - Mekke arasının yaklaşık 3 bin 268 kilometre olduğunu, Ramazan ayı ile Kurban Bayramı arasındaki 70 günde her gün ortalama 50 kilometre koşarak parkuru tamamlamayı hedeflediğini dile getiren Yeniceli, başardığı taktirde bunun bir rekor olacağını kaydetti.

Uşak Şehir Stadyumu'nda her gün 20 kilometre koşarak büyük koşuya hazırlandığını ilerleyen dönemlerde antrenmanları artıracağını belirten Yeniceli şunları söyledi:

"Bu güne kadar pek çok başarıya imza attım. Artık Mekke -Medine  koşusunu yapıp en büyük projemi gerçekleştirmek istiyorum. Beş yıl önce Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde yaşarken bu gün tüm dünya beni tanıyor.  Bugüne kadar 1000, 1500, 10000, yarı maraton, maraton ve ultra maraton koştum. Toplam 62 madalya kazandım. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde kendisi ile görüşmek için Uşak'tan Ankara'ya kadar 3 günde toplam 370 kilometre koştum. Uşak - İzmir, Uşak - İstanbul arasında uzun mesafe koştum. Bugüne kadar hiç durmadan toplam 250 kilometre koştum. Şimdi ise Mekke koşusunu gerçekleştirerek tarihe geçmek istiyorum."

İslam dünyasının içinde bulunduğu karışıklıklara, yaşanan iç savaşlara çok üzüldüğünü ifade eden Yeniceli, koşuyu gerçekleştirerek müslümanlara mesaj vermek istediğini sözlerine ekledi.

Koşu güzergahı ile ilgili çalışmanın sürdüğünü, bu konuda kendisini kaygılandıran tek hususun yolun güvenliği olduğunu aktaran Yeniceli, " Henüz güvenli bir yol bulamadım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'dan destek istiyorum. Koşu güzergahındaki ülkelerden izinlerin alınması gerekli. Bu konuda resmi işlemler için büyüklerimizden yardım bekliyorum. Allah izin verirse Ramazan Bayramı'nın son günü koşuya başlayacağım. Mekke'ye varırsam Hac görevimi'de yapacağım" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: AA / Güncel

Akın Yeniceli Mekke Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title