Haberler

Koşamayanlar İçin Koşacaklar

Güncelleme:

"Wings For Life World Run" etkinliğinde 35 ülkede yüzbinlerce sporcu aynı anda "koşamayanlar için" koşacak.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Wings For Life Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "Wings For Life World Run" etkinliğinde 35 ülkede yüzbinlerce sporcu aynı anda "koşamayanlar için" koşacak. Etkinliğin Türkiye ayağı Alanya'da start alacak. Etkinlikte, sosyal sorumluluk kampanyalarına destek veren Amplio'nun sponsor olduğu milli atlet Mehmet Ali Akbaş da yarışacak. Etkinlikte elde edilen tüm gelir omurilik felçlileri için kullanılacak.

"Dünya, koşamayanlar için koşacak" sloganıyla ortaya çıkan "Wings for Life World Run" etkinliği ile omurilik felcine dikkat çekmek, omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara ve omurilik felçlilerine katkı sağlamak amaçlanıyor. Etkinlikte elde edilecek tüm gelirler omurilik felci araştırmalarına aktarılacak. Tüm dünyada 5 kıta, 35 ülke ve 37 farklı lokasyon olmak üzere aynı anda ve tarihte gerçekleştirilecek, dünyanın en önemli koşu organizasyonlarından biri olan "Wings for Life World Run" etkinliğinin ülkemizdeki ayağı ise 4 Mayıs 2014 Pazar günü saat 13.00'te Alanya'da Kızıl Kule'nin önünden başlayacak.

"Wings for Life World Run" etkinliğinin ülkemizde gerçekleşecek olan Alanya'daki ayağına milli atlet Mehmet Ali Akbaş da katılacak. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Amplio Emlak Yatırım'ın sponsor olarak desteklediği Mehmet Ali Akbaş, dünyada ve Türkiye'de birçok omurilik felçlisinin olduğuna dikkat çekerek, ''Dünya'da 3 milyon kişi yaşadığı omurilik sakatlığı sebebiyle engelli bir hayat sürmek zorunda kalıyor. Bu koşuya katılarak hem omurilik yaralanmalarına tedavi bulunmasına katkı sağlamak hem de koşamayanlar için koşmak istiyorum'' dedi.

Her düzeyde sporcunun katılabileceği yarışın sabit bir bitiş çizgisi olmayacak. Yarış başladıktan 30 dakika sonra başlangıç noktasından yola çıkacak olan takip aracı tarafından geçilen koşucular yarıştan elenecek. Yarış ilerledikçe takip arabaları hızlanacak ve en sonda bir erkek bir kadın kalacak. Sadece bu iki kişi Wings for Life World Run'ın Küresel Şampiyonluğunu kazanacak. Global birinciler dünya turu ödülünü kazanırken, her ülkenin kadın ve erkek birincileri bir sonraki yıl tekrardan yapılacak olan organizasyonda diledikleri parkurda koşabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Akbaş Alanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title