Haberler

Koruyucu Ailelere Şifalı Mesir

Bu yıl 6'ncısı Manisa'da gerçekleştirilen Koruyucu Aileler Şenliğinde Mesir saçım töreni düzenlendi. Her yıl on binlerce insana Sultan Camii minare ve kubbelerinden şifa dağıtan Mesir Macunu bu kez koruyucu aileler ve çocukları için saçıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruyucu aile uygulamasına teşvik ve tanıtımını yapmak için her yıl farklı bir ilde düzenlenen Koruyucu Aileler Şenliği'nin 6'ncısı Manisa'da yapılıyor. Dün akşam verilen yemekle başlayan şenliklerin ikinci gün etkinlikleri Cumhuriyet meydanında bulunan Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Cumhuriyet Meydanındaki törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, vali yardımcıları, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, 52 ilden koruyucu aileler ve koruyucu aile hizmetinden faydalanan 250 çocuk katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törende Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Milli Egemenlik Anıtına çocuklarla birlikte çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Manisa Valiliği önünde toplanan aileler ve protokol üyeleri Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımının eşliğinde tarihi Sultan Camiine kortej eşliğinde yürüdü.

MESİR SAÇIMI YAPILDI

Koruyucu aileler ve çocuklar için Sultan Camiinde, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Ayşe Hafsa Sultan'ın yakalandığı amansız hastalıktan kurtaran ve saray hekimi Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharattan yapılan Mesir Macunu'nun temsili saçım töreni yapıldı. Hafsa Sultan'ın vasiyeti gereği her yıl Sultan Camiinin minare ve kubbelerinden on binlerce insana Nevruz Bayramında 476 yıldır dağıtılan Mesir Macunu bu kez yapılan duaların ardından koruyucu aileler ve çocukları için saçıldı. Temsili saçım töreninde Mesir kapmak isteyen aileler ve çocuklar farklı bir heyecan yaşadı.

AMACIMIZ KORUYUCU AİLE SAYISINI ARTIRMAK

Mesir saçımının ardından bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Bakanlık olarak koruyucu aile uygulamasının tanıtımı yapmak, yaygınlaştırmak, daha fazla ailemizin, vatandaşımızın ilgi göstermesini sağlamak amacıyla her yıl bir ilimizde Koruyucu Aile Şenliğini düzenliyoruz. 6'ncısını düzenlediğimiz şenlik bu sene de Manisa'daydı. Manisa ilimiz Sayın Valimizin önderliğinde, il müdürümüzün gayretleriyle bu anlamda gerçekten çok başarılı uygulamaya sahip bir ilimiz. Bu vesileyle 6'ncı şenliğimizi Manisa ilimizde yapmayı uygun gördük. Bugün Manisa'nın başarısı şurada; 126 çocuğumuz 96 ailenin yanında koruyucu aile hizmetinden faydalanmakta bu da çok önemli bir rakam. Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 800 çocuğumuz yaklaşık 4 bin aile yanında koruyucu aile hizmetinden faydalanmakta. Bugün düzenlediğimiz şenliğimize Türkiye genelinden yaklaşık 250 çocuğumuz geldi. 52 vilayetten misafir ağırlıyoruz. Ümit ederiz ki çocuklarımızı yuvalarda, sevgi evlerinde barındırmaktan daha çok aile yanında, o ailenin sıcaklığını alarak yetişmelerini ve daha sağlıklı yetişmelerini sağlayacak olan bu uygulamamız her geçen gün daha da yaygınlaşır. Bu ailelerimizin, il müdürlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kuruluşlarımızın bu anlamda gösterecekleri ilgi ve hassasiyet, duyarlılık, uygulamamızın Türkiye genelinde daha fazla yankı bulmasını, daha fazla aile tarafından sahiplenilmesine vesile olacaktır. Bu alanda yapılacak yayınların da çok etkili olacağını düşünüyorum." dedi.

Şifalı Mesir Macununu ilk kez tadan koruyucu aileler ve çocukları da çok beğendiklerini ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Yunusemre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title