Haberler

Koruma Altındaki Eski Eşini Bıçaklayan Sanık İçin Akıl Sağlığı Raporu İstendi

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, çocuklarını görmek amacıyla gittiği evde ayrıldığı eşi 33 yaşındaki Sema Öztürk'ü, kafasından bıçakla yaralayıp, öldürmek istediği iddia edilen tutuklu sanık 48 yaşındaki Şahin S., ilk kez hakim önüne çıktı.

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, çocuklarını görmek amacıyla gittiği evde ayrıldığı eşi 33 yaşındaki Sema Öztürk'ü, kafasından bıçakla yaralayıp, öldürmek istediği iddia edilen tutuklu sanık 48 yaşındaki Şahin S., ilk kez hakim önüne çıktı. Sanık, eski eşinin başını duvara çarptığını, bıçaklamadığını iddia etti. Mahkeme heyeti, sanığa cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Olay, geçen Nisan ayında Küçük Çiğli Mahallesi 8786/12 Sokak 22 numaradaki evde meydana geldi. İnşaat işçisi Şahin S., 4 çocuğunun annesi Sema Öztürk'ü, başından bıçakla yaraladı. Ölümden dönen Öztürk, kaldırıldığı hastanede, uzun süre yoğun bakımda tedaviye alındı. Polis, olaydan sonra kaçan zanlı Şahin S.'yi yakaladı. Tutuklanan zanlının, uyuşturucu kullanmak suçundan girdiği cezaevinden şartlı tahliye edildiği belirtildi. Şahin S.'den korktuğu için koruma talebinde bulunduğunu ve bunun kabul edildiğini belirten Sema Öztürk, ihmal sonucu ölümle yüz yüze geldiğini söyledi.

BAŞKASIYLA EVLENMİŞ

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Şahin S, avukatı Muhammet Ateş ile yaralanan Sema Öztürk ve davaya müdahil olarak katılmak isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği yetkilisi Sanem Deniz Kural'la dernek avukatı Çağla Deniz Felamur katıldı. Sanık Şahin S., savunmasında, cezaevinde 9 ay tutuklu kaldığını, çıktıktan sonra eski eşinin başkasıyla evlendiğini öğrendiğini, ancak kendisine sorduğunda önce kabul etmediğini, olay gecesi ise fotoğraf göstererek evlendiğini itiraf ettiğini, bunun üzerine çocuklarını alacağını söyleyince kendisine hakaret edip kovduğunu öne sürdü.

Eski eşinin, "Senden adam olmaz, ben şu anda evlendim, adam senin gibi bin tane yapar" diyerek yüzüne tükürdüğünü iddia eden sanık, bu sırada cinnet getirdiğini ve ne yaptığını bilmediğini, ortada duran bıçağı alıp rastgele savurduğunu söyledi.

"POLİS BİZ KEFİLİZ" DEDİ

Mağdur Sema Öztürk ise, 17 yıl önce sanıkla imam nikahıyla evlendiklerini, eşinin bir başkasıyla evli olduğunu ve o dönemde iki eşli olarak Bitlis'in bir köyünde 3 yıl aynı evde yaşadıklarını, daha sonra Ankara'ya taşındıklarını, ancak sanığın kendisine ve çocuklarına bakmadığını, kendisinin çalıştığını, eve geldikçe kendisine işkence yaptığını, daha sonra da uyuşturucu suçundan cezaevine girdiğini anlattı. Bu süreçte kendisine talip olan biriyle evlendiğini, bunu sanığa ve ailesine bildirdiğini, sanığın cezaevindeyken ve çıktığında kendisini ölümle tehdit ettiğini, bu konuda şikayette bulunup, polis koruması altına alındığını belirten Öztürk, bir gece sanığın evine geldiğini, bunun üzerine hemen polisi aradığını, eve gelen polislerin sanık ile dışarıda bir süre konuştuklarını, polislerden birinin yanına gelip, "Birkaç gün çocukları görecek, daha sonra gidecek, bize söz verdi, biz kefiliz" deyip gittiklerini, sanığın da evde kaldığını anlattı.

Öztürk, olay gecesi psikiyatristin verdiği uyku ilacını alarak uyuduğunu, gece yarısından sonra kalktığında ilacın etkisiyle yaralandığını fark etmediğini, sanığın kendisini boğmak da istediği kızının içeri girmesiyle kurtulduğunu anlattı.

CEZAİ EHLİYETİ RAPORU İSTENDİ

Mahkeme heyeti, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin davaya mühadil olma talebinin reddine, müşteki Sema Öztürk'e barodan avukat tayin edilmesine, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Çiğli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title