Haberler

Korucuların Kaçırdığı Kız Ailesine Teslim Edildi

Güncelleme:

Batmanın Kozluk İlçesinde Korucuların kaçırdığı kız, Jandarmanın kurduğu özel ekip sayesinde bulunarak ailesine teslim edildi.

Kozluk ilçesine bağlı Güllüce Köyü'nden köy korucuları tarafından kaçırıldığı iddia edilen Nazlı Bidikçi'nin bulunması için Valilik önünde oturma eylemi yapan anne Nursel Bidikçi, kızına kavuştu.

Nazlı Bidikçi'nin yerini tespit eden Jandarma ekipleri, Kozluk ilçesine bağlı Yazılı Köyü Mezrası'ndan alarak annesine teslim etti.

Kızının jandarma ekipleri tarafından Yazılı Köyü mezrasında bir evden alındığı haberini alan anne Nursel Bidikçi eylemine son vererek HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri ile birlikte Kozluk ilçesi Tuzlagözü Jandarma Karakolu'na gitti.

ZORLA İMAM NİKANI KIYILMIŞ!

Nazlı Bidikçi burada Tuzlagözü Jandarma Karakolu Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hamdi Sevim tarafından annesine teslim edildi.

Kızına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden anne Bidikçi, "Ben kızımı gördüm, kızıma kavuştum, Allah'tan daha ne isteyeyim ki. Allah bir daha kimseye böyle bir acı yaşatmasın" dedi.
27 gün önce köy korucuları tarafından kaçırılan Nazlı Bidikçi'ye A.S. isimli korucu ile zorla imam nikahı kıyıldığı ortaya çıktı.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU

Valilik yaptığı açıklamada, kızın bulunması için özel ekip kurulduğunu belirtti. Yapılan açıklamada "Şahsın bulunması maksadıyla kurulan Özel Ekip tarafından; 01 Ağustos 2014 günü saat 09.45 sıralarında N.B isimli şahıs Kozluk İlçesi Yazılı Köyü Arıkbaşı Mezrasında bulunmuş, adli makamların talimatı üzerine ifadesi alınmak üzere Kozluk Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. Olay şüphelilerinin yakalanması çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gülistan Akel Güllüce Batman Kozluk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title