Haberler

"Korucular Olarak Çözümden Yanayız"

Güncelleme:

Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, "Korucular olarak çözümden yanayız. Biz kesinlikle hükümetin samimi olduğunu düşünüyoruz. Ancak terör örgütünün kesinlikle samimi olmadığını da düşünüyoruz" dedi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan gelen korucu derneklerinin üyeleri, Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu'nun kuruluş toplantısında buluştu.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Federasyon Başkanı Kandemir, "Ülkemize barış gelecekse biz korucular olarak her zaman taşın altına elimizi sokmaya ve bedel ödemeye hazırız" dedi.

Kandemir, Türkiye'de 70'e yakın korucu derneğinin bulunduğunu ancak bugüne kadar bir birlik oluşturulamadığını belirterek, korucuların sorunlarının doğru şekilde dile getirilmesi için federasyon çatısı altında birleşmeye karar verdiklerini söyledi.

Orhan Kandemir, "Korucular olarak çözümden yanayız. Biz kesinlikle hükümetin samimi olduğunu düşünüyoruz. Ancak terör örgütünün kesinlikle samimi olmadığını da düşünüyoruz. Bizler başkaları gibi sözde değil özde barış ve kardeşlik isteyen bir kitleyiz. Biz her zaman samimiyetten yanayız. PKK terör örgütü silahlı mücadeleye devam ederse biz de korucular olarak devam ederiz. Terör bitmeden bizim sistemin bitme şansı yoktur. Onlar bırakırsa biz de bırakırız" diye konuştu.

22 ilin korucularını federasyon çatısı altında toplamayı hedeflediklerini dile getiren Kandemir, şunları kaydetti:

"Bizler birlik ve beraberlikten yana olan Kürtler olarak vatanımızı seviyor, geleceğin barış ve huzur dolu Türkiyesi için sabırsızlanıyor ve geleceğin büyük Türkiyesi'nin vatandaşı olmakla gurur duyuyoruz. Terör örgütü ve sarmalına kapılan kitlelere de şu mesajı vermek istiyoruz; dünyada bir Kürt'ün en rahat en huzur dolu ve en refah içinde yaşadığı yegane yer olan Türkiye'nin ipine sarılın ve yükselin, başkalarının ipiyle veya -demode siyasi tanımla- kuyuya inmeyin. O kuyu başta sizi ve size inananları boğacaktır."

-"Korucular bu ülkeyi böldürtmeyeceklerini bütün dünyaya göstermişlerdir"-

Federasyon Genel Koordinatörü Ata Altın da korucuların bugüne kadar kendi aralarında dayanışma sağlayacakları ve bütün korucuları kapsayacak bir sivil toplum kuruluşuna sahip olamadığını söyledi.

Federasyon aracılığıyla korucular hakkında toplumda oluşan yanlış kanıyı değiştirmeye, korucuların kim olduğunu topluma doğru anlatmaya çalışacaklarını dile getiren Altın, şöyle devam etti:

"Korucular teröre karşı 30 yılı aşkın süredir verdikleri mücadeleyle bu ülkeyi böldürtmeyeceklerini bütün dünyaya göstermişlerdir. Korucu ve uğruna mücadele verdiği fikir sistemi aslında Türkiye'nin aydınlık yarınları adına doğudakinin suskunluğunu kıracak, batıdakinin ilgisizliğini yıkacak ve arada

'gönül köprüleri' kuracak kadar güçlü bir yapıdır. Bizler tabanı 1 milyona yaklaşan Kürtler olarak halkımıza diyoruz ki biz ne demokratik özerklikten ne federasyondan ne de konfederasyondan yanayız. Amacı ne olursa olsun hiçbir siyasi hareketin şiddeti meşrulaştırması ve şiddete teslim olmasını istemiyoruz."

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Kandemir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title