Haberler

Korsan Taşımacılık Tepkisi

Bingöl’de 3 firmanın A1 ve D2 belgeleriyle şehirlerarası korsan taşımacılık yaptığını ileri süren Bingöl Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, “7 yıldır bunlarla mücadele ediyoruz.

Bingöl'de 3 firmanın A1 ve D2 belgeleriyle şehirlerarası korsan taşımacılık yaptığını ileri süren Bingöl Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, "7 yıldır bunlarla mücadele ediyoruz. Kanun, yasa, mevzuat dinlemeden yetkisiz bir şekilde tarifeli olarak taşımacılık yapıyorlar. Çalmadık kapı bırakmadık. Tek umudumuz Cumhurbaşkanlığı, Başkanlık ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu" dedi.

Bingöl Otobüsçüler ve Taşıyıcılar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, yetki belgesiz şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara sitem etti. A1 ve D2 yetki belgelerinin grup taşımacılık için geçerli olmasına rağmen şehirlerarası tarifeli yolcuğu taşımacılığı yapıldığını ifade eden Aydın, "Bizler, D1 yetki belgesiyle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yaparken, kentte bulunan 3 firmada A1 ve D2 belgesiyle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapıyor. Bu firmalar ellerindeki belgelerle sadece grup taşımacılığı yapmaları gerekirken, maalesef 7 yıldır bizler gibi tarifeli yolcu taşımacılığı yapıyorlar" diye konuştu.

"KANUN YOK, VARSA DA İŞLEMİYOR"

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne defalarca şikayette bulunduklarını anlatan Aydın, "Bunların korsan taşımacılık yaptıklarını, belgelerle ispatladık. Yıllarca dilekçe yazıp durduk ama sonuç alamadık. Her seferinde cevap olarak cezai işlemler yapılıyor deniliyor. Bu sorun trafikte yakalandığında kesilen cezalarla çözülmez, bunların belgelerine bakılarak incelemeler yapılmalı ve gerekiyorsa trafikten men edilmeli. 7 yıldır mücadele ediyoruz, bu firmaların tarifeli olarak, her saat başı yolcu taşımacılığı yaptıklarını, usulsüz bir şekilde çalıştıklarını anlatmaya çalışıyoruz ama sonuç alamıyoruz" dedi.

Firmaların kurallara aykırı olarak Bingöl-Elazığ ve Bingöl-Diyarbakır arasında yolcu taşımacılığı yaptığını belirten Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuya duyarlı olmasını talep etti. Aydın, "Çalmadık kapı bırakmadık, ulaştırma bölge müdürlüğünden sonuç alamıyoruz. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bizzat konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Tek umudumuz, ulaştırma bakanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı oldu" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Bingöl Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title