Haberler

Köroğlu Parkı Muhteşem Bir Törenle Açıldı

Altındağ Belediyesi'nin 4 Yıldır Başarıyla Yürüttüğü "Kentsel Dönüşüm Projesi" Kapsamında Karapürçek Mahallesi'nde Toplam 41 Bin Metrekare Alan Üzerine İnşa Edilen Köroğlu Parkı, Türk Halk Müziği'nin Güçlü İsmi Zara'nın Verdiği Konserle Hizmete Açıldı.

Altındağ Belediyesi'nin 4 yıldır başarıyla yürüttüğü "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Karapürçek Mahallesi'nde toplam 41 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Köroğlu Parkı, Türk Halk Müziği'nin güçlü ismi Zara'nın verdiği konserle hizmete açıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahipliği yaptığı açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Deneme, AK Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muratbey Balta ve AK Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay'ın yanı sıra Belediye Başkan yardımcıları Balamir Gündoğdu, Gökalp Yılmaz ve Yunus Keleş ve çok sayıda belediye meclis üyesi katıldı. Açılışa bölgede oturan vatandaşlar kadar başkentliler de büyük ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Başkan Veysel Tiryaki, Ankara'nın her gün büyüyen, güzelleşen ve gelişen bir kent olduğuna dikkat çekerek, "Ankara'nın başkenti konumundaki Altındağ da bu olumlu değişime katkıda bulunan en önemli merkezlerden biri" dedi. Karapürçek'in şu anki nüfusunun 26 bin civarında olduğunu kaydeden Tiryaki, "1950'lerden bu yana aldığı yoğun ve niteliksiz göç nedeniyle sadece uğrak noktası olan ve durumunu düzelten herkes başka yerlere taşındığı için sürekli göç veren Altındağ, son 3 yıldır yapılan devasa yatırımlar sayesinde yeniden göç almaya başladı. Karapürçek Mahallesi Altındağ'ın en hızlı yapılaşan ve nüfusu artan bölgelerinden biri haline geldi" diye konuştu. Altındağ'da yaşayan çocukların da diğer çocuklar gibi boş vakitlerini sportif aktiviteler ve kültür-sanat faaliyetleriyle geçirmesi gerektiğini vurgulayan Tiryaki, "Ancak yüzde 70'i imarsız olan, yüzde 85'i gecekondularla dolu olan bir yerde bunu yapmak imkansızdı" dedi.

3 yıl içinde 10 bine yakın gecekondunun kavgasız ve problemsiz biçimde üstelik sahipleriyle el ele verilerek yıkıldığını anımsatan Tiryaki, "Çünkü ilçede yaşayan vatandaşlar yıllardır çektikleri çilelerin sonucunda bir umut ışığı gördüler. Gecekonduda çocuk yetiştirilemeyeceğini, bu çağda gecekonduda yaşanamayacağını anladılar. Belediyemize güvendiler, işbirliği yaptılar. Göreve geldiğimizde Altındağ'ın yüzde 70'i imarsızdı, yani köyden farksızdı. 3 yıl içinde imar planlarını hazırladık ve bağlı projeleri hayata geçirdik. Yüzde 30 olan imarlaşma oranı şimdi yüzde 80'i geçti. Kalan bölgelerin imar planlarını da bu önümüzdeki yıl içinde bitireceğiz ve Altındağ'daki gelişimi hızlandıracağız" şeklinde konuştu.

Parkın 5 ay gibi kısa bir sürede hizmete hazır hale geldiği kaydeden Başkan Tiryaki, Köroğlu Parkı'nın göreve geldikleri günden beri üzerinde çalıştıkları "büyük prestij parkları" projesinin bir parçası olduğunu söyledi. "Yaklaşık 1 milyon 100 bin YTL'ye mal olan park bölgedeki önemli bir ihtiyaca da cevap verecek" diyen Başkan Tiryaki, "Amfi tiyatrosundan çocuk parkına, koşu yollarından spor ve oturma gruplarına, yer satrancına kadar pek çok konforu sunan özel bir park. Umarım hepiniz faydalanırsınız" diye konuştu. Altındağ'da daha önce bu tür büyük parklar yapılmadığını vurgulayan Tiryaki, "Mevcut küçük parklara da güvenlik problem olduğu için kimse gitmiyordu. Buralar işsiz güçsüz kimselerin vakit öldürdüğü, insanların çoğu zaman gündüz vakti bile içinden geçmeye korktuğu izbe yerler haline gelmişti. İlçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek üzere proje hazırladığımızda bu sorunu da çözmek için harekete geçtik. Öncelikle bu tür küçük parkları iptal ettik. Bunların yerine güvenliği 24 saat sağlanan, insanların aileleriyle rahatça vakit geçirebilecekleri ve eğlenecekleri parklar inşa ettik. Bu parkların bir kısmına da tıpkı birazdan açılışını yapacağımız Köroğlu Parkı'nda olduğu gibi spor aletleri ve koşu yolları koyduk. Çünkü mahalle sakinlerinden de bu tür talepler geliyordu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Deneme de daha önce Altındağ Belediyesi tarafından hizmete sunulan bazı tesislerin açılına katıldığını hatırlatarak, "Bu nedenle Veysel Tiryaki'nin ne kadar sıkı çalıştığını, bir dakikasını bile boş geçirmediğini yakından biliyorum. Altındağ gibi merkezde olan, ancak merkeze ve onun nimetlerine bu kadar uzak bir ilçenin böyle çalışkan ve azimli bir belediye başkanına sahip olması büyük bir şans. Bu ilçenin, sizin de yardımlarınız ve katılımınızla yeniden eski parlak günlerine döneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin ise Altındağ'ın sürekli ilerleyen ve yenilenen bir ilçe olduğunu kaydederek, "Burada yapılan çalışmalar sadece Ankara'dan değil, tüm Türkiye'den takip ediliyor. Bunu bizzat biliyorum. Bu nedenle de Başkan Veysel Tiryaki'ye teşekkür ediyorum" dedi. Parkın adını aldığı halk kahramanı ve büyük ozan Köroğlu'nun çok kalabalıklar içinde yaşamadığını, ama yalnız da olmadığını hatırlatan Şahin, "Veysel Bey'e, Altındağ'ın kötü talihine 'dur' demek için yola çıkmış bir Köroğlu dersek, başarı kazanmasında muvaffak olmasında ona destek veren yardımcılarını, Ayvaz'ları da unutmamalıyız. Onlara da ben hepiniz adına teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Köroğlu Parkı'nı gezerek açılışı gerçekleştirdi. Köroğlu Parkı'nın açılış töreninde Altındağlıları coşturan isim ise Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Zara oldu. Konser alanını dolduran binlerce hayranı Zara'yı coşkuyla alkışlarken, sanatçı da söylediği birbirinden güzel şarkılarla Altındağlılara ve Ankaralılara güzel bir gece yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından yapılan havai fişek gösterisi ise nefesleri kesti.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title