Haberler

Korkutelililer, Avdan Mahallesi 11. Helva Şenliği'nde Buluştu

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde düzenlenen "Avdan Mahallesi 11. Helva Şenliği", ilçe halkını bir araya getirdi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde düzenlenen "Avdan Mahallesi 11. Helva Şenliği", ilçe halkını bir araya getirdi.

Avdan Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını yapan Avdan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durali Köle, "Bugün, çeşitli nedenlerle ilçeden ayrılan insanları tekrar bir araya getirerek kaynaştıran, kültürlerimizi devam ettiren ve gurbetteki eş, dost ve akrabalarımızla buluşturan gündür. Bu şenliklerde aynı kültürden gelen insanların bir araya gelerek hem eğlendiklerini hem de kültürlerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" dedi.

Köle'nin konuşmasının ardından mehteran takımı, Avdan Şehit Ahmet Belen İlköğretim Okulu halk oyunları ekipleri birer gösteri sunarken, şenlik kapsamında yöresel güreşler düzenlendi. Güreşleri AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, siyasi parti il ve ilçe başkanları, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar izledi.

Hasan Bozacıoğlu 40 Bin TL ile şenlik ağası olurken, şenlikte davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve konserler düzenlendi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Antalya Avdan Yerel Haberler

title