Haberler

Korkuteli'ndeki Köpek Ölümleri

Korkuteli Doğa Kültür ve Sanat Platformu, Korkuteli'de meydana gelen Köpek ölümlerini ele almak için ilçedeki protokol üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda, ilçede kısa süre önce yaşanan sokak hayvanları ölümleri ile birlikte Korkuteli bir hayvan barınağı ihtiyacının artık kaçınılmaz hale geldiğini ifade edilerek köpek ölümleri masaya yatırıldı.

Toplantıda konuk olarak bulunan ve kısa süre önce evcil köpeği zehirlenerek ölen öğretmen Rabiye Küçük, adeta kendisine ve ailesine can yoldaşı olan Thor isimli köpeğinin zehirlenme evresini ahlatarak sokak hayvanlarının öldürülmemesini, onların bir barınakta toplanarak rehabilite edilmesi gerektiğini, kendi köpeğinin ölümünün hiç olmazsa diğer canlılar için gerçekleşecek olumlu gelişmelere vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

"Zehirlenmelerden Belediyemiz sorumlu değil"

Son günlerde ilçede yaşanan toplu hayvan zehirlenmeleri ile Korkuteli belediyesinin hiçbir ilgisi olmadığını ifade eden Korkuteli Belediye Başkan Vekili İrfan Yılmaz, "Bu konu bize 2-3 gün önce geldi. Daha önce Belediye olarak bu konuyla ilgili büyük sıkıntılar yaşadığımız için, son dönemde yaşanan bu olayla ilgili olarak ne kurum olarak ne de kurumumuzdan bir görevli bu olayda yer almamıştır. Ancak yine de bu konuyla ilgili kesin delilleriniz varsa biz de suçluların tespiti ve cezalandırmaları ile ilgili gerekeni yaparız" dedi.

"Barınağa Thor ismini vereceğiz"

Hayvan barınağı konusunda ise uzun süredir bir çalışma içerisinde oluklarını belirten Yılmaz, "Hayvan barınağı konusunda Korkuteli belediyesi olarak çalışmalarımız sürüyor. Daha önce hayvan barınağı yapmak için bir bölge tespit ettik. Ancak o bölge ile ilgili sıkıntılar yaşadık. Şimdi tekrar yeni bir yer arama çalışmalarımıza başladık. Ancak Belediye Başkanımız Hasan Gökce ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bu barınağı biz Korkuteli Belediyesi olarak DOKSAP ile birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek, yardım ve projeler bekliyoruz. Son olarak ise ben Rabiye öğretmenimizin acısını çok iyi anlıyorum. Buradan söz veriyorum, Korkuteli Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz hayvan barınağına Rabiye öğretmenimizin ölen köpeğinin ismini vererek acısını bir nebze azaltabileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Hayvan sevmeyen, insan sevemez"

Hayvan barınağı konusunda öncelikle Rabiye öğretmenin acısını anladığını ve paylaştığını ifade eden Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, "Hayvan sevmeyen, insan sevemez. Bu nedenle bizim öncelikle bu sevgiyi insanlarımıza aşılamamız gerekir. Ben çevre bölgelerden ilçemize köpekler bırakıldığını ilk defa burada duydum ve çok şaşırdım. Belediye başkan Vekilimizin de ifade ettiği üzere ilçemizde bir hayvan barınağı yapılmak üzere çalışmaların başladığı zaten ifade edilmekte. Biz de hep birlikte bu konunun takipçisi olarak elimizden geleni yapmalıyız. Tarım İlçe ve Hayvancılık Şube Müdürlüğümüz sanırım bu konu ile daha ilgilidir. Onlardan da bu konuyla ilgili destek ve yardım isteyebiliriz" şeklinde konuştu.

Korkuteli Öğretmen evinde düzenlenen toplantıya Korkuteli İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Korkuteli Belediye Başkan Vekili İrfan Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli İlçe Koordinatörü Mahmut Bilgiç, Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Süleyman Yıldız, SP Korkuteli İlçe Başkanı Ziya Çimen, Korkuteli Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağrıcı Armut, Antalya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Milli Parklar bölümü Vet. Hek. Erol Karaca ile Korkuteli İlçe Nüfus Müd. Sevim Kılıç ile DOKSAP Yönetimi katılımıyla gerçekleşen toplantıya, köpeği zehirlenen Rabiye Küçük katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Tanrıkulu İrfan Yılmaz Korkuteli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title