Haberler

Korkuteli'nde "Yılın Sürücüsü"Ne Plaket

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yılın Sürücüsü" ödülü, 34 yıllık E sınıfı ehliyet sahibine verildi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yılın Sürücüsü" ödülü, 34 yıllık E sınıfı ehliyet sahibine verildi. İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, Korkuteli'nde 2014 yılında 121 trafik kazasının meydana geldiğini ve kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 130 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Ağlamaz, son yıllarda artan sanayileşme ve şehirleşme hızının, özellikle günlük yaşantıda ulaşım ve taşıma faaliyetlerini tetikleyerek, trafik güvenliğini tehdit eder hale geldiğine dikkat çekti.

Korkuteli'nde düzenlenen "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri Korkuteli Öğretmenevi'nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mutluay Oskay, AK Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran, AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Akdeniz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Süleyman Yıldız, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Çimen, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz programda yaptığı konuşmada, son yıllarda artan sanayileşme ve şehirleşme hızının, özellikle günlük yaşantıda ulaşım ve taşıma faaliyetlerini tetikleyerek, trafik güvenliğini tehdit eder hale geldiğine dikkat çekti. Ağlamaz, "İnsanlarımızın karayolunda güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak, trafik kazalarının önlenerek vatandaşlarımızın can ve mal kayıpların önlenmek, kurum olarak en önemli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Bu kapsamda, ülkemiz genelinde ve ilçemizde 2008 yılı başından itibaren İçişleri Bakanlığının öncülüğünde, Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri uygulamaya konulmuştur. Etkin denetim ve toplumsal duyarlılık esaslarına dayalı bu proje, 2008 yılından itibaren etkin biçimde uygulanmaktadır" dedi.

YURT GENELİ VE İLÇEDE MEYDANA GELEN KAZALAR

2014 yılı içinde yurt genelinde meydana gelen kazalarda 3 bin 524 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Ağlamaz, "Korkuteli'nde 2014 yılında 121 Trafik kazasının meydana geldi. Bu kazalarda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 130 vatandaşımızın ise yaralandı. 2015 yılının ilk 4 aylık diliminde 35 kaza meydana geldi, 45 vatandaşımızın ise yaralandı" diye konuştu.

Korkuteli'nde trafik sorununun çözümü amacıyla sürücü, yaya ve yolcu olarak trafikte bulunan vatandaşların bilinçlendirilmesi, trafik kurallarına uyulmasının öneminin vurgulanması amacıyla yeni projeler geliştirildiğini ve uygulanmaya çalışıldığını söyleyen Ağlamaz, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, trafik görevlilerimiz sadece bu hafta değil, yıl boyunca özellikle aşırı hız yapma, emniyet kemeri, kask, alkollü araç ve direksiyon başında cep telefonu kullanımı gibi kural ihlalleri ile ilgili yoğun uygulamalar yaparak vatandaşlarımızın bilinçlenmesi sağlanacaktır. İlçemizde bulunan okullarımızda da personelimiz tarafından yaş gruplarına göre ziyaretler gerçekleştirilerek eğitimler verilmekte, çocuklar ve gençlerimizin bilinçlenmesi sağlanmaktadır.Ancak unutulmamalıdır ki trafik sorunu yalnızca kurumların değil, tüm vatandaşlarımızın sorunudur. Trafikte başkaca acılar yaşanmaması amacıyla, toplum olarak el ele vermemiz ve sorumlu birer birey olarak üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getirmemiz gerekmektedir."

YILIN SÜRÜCÜSÜ

Programda, 2015 yılında yapılan inceleme sonrası "Yılın Sürücüsü" seçilen 34 yıllık E sınıfı ehliyet sahibi olan sürücü Kadir Önce'ye İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Kaygusuz tarafından plaket verildi.

Program, hafta ile ilgili olarak şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, kısa metrajlı film gösterimi ile sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trafik Haftası Hasan Önal Korkuteli Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title