Haberler

Korkuteli'nde "Trafikte Yerinde Eğitim" Başladı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri "Trafikte Yerinde Eğitim" projesini hayata geçirdi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri "Trafikte Yerinde Eğitim" projesini hayata geçirdi. İlçede ilk kez gerçekleştirilen proje kapsamında yolda uygulama yapan ekipler, cep telefonu, alkol ve emniyet kemeri konusunda eğitim veriyor.

Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekiplerinin seyir halinde cep telefonu kullanımının trafikteki etkisi ile ilgili olarak sürücülere eğitim verdiğini ve trafikte cep telefonu kullanımının alkollü araç kullanmaktan bile daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Bölge Trafik İstasyon Amiri Faruk Karadağ, kazalara sebebiyet veren etkenlerin başında dikkat dağınıklığının geldiğini vurguladı.

Karadağ, "Araç kullanırken cep telefonuyla arama yapmak, çalan telefona cevap vermek, numara çevirmek gibi davranışlar sürücünün dikkatinin dağılmasına, konsantrasyonunun bozulmasına neden olarak kazaya yol açabilir" dedi.

Alkollü araç kullanan birinin kaza yapma olasılığının sarhoş olmayan sürücülere göre 4 kat fazla olduğuna değinen Karadağ, "Arabada telefonla konuşan ya da mesaj atanların kaza yapma riski ise 8 kat fazla. Araçta elleri kullanmadan telefonla konuşmayı sağlayan cihazların da kaza riskini azaltmıyor" diye konuştu.

Karadağ, "Konuyla ilgili yapılan bilimsel araştırmalara göre saatte 110 kilometre hızla giden bir aracın sürücüsü aniden durması gerektiğinde, normal durumda fren yapma mesafesi 31 metre, alkollü ise 35 metre, kulaklıklı cep telefonu ile konuşuyorsa 39 metre, cep telefonunu elinde tutarak konuşuyorsa 45 metrede ancak durabiliyor" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Karadağ Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title