Haberler

Korkuteli'de Damlama Sulama Sistemine 16 Kilometre Yeni Hat

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, damlama sulama sistemine 16 kilometrelik yeni hat ilave edileceğini söyledi.

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, damlama sulama sistemine 16 kilometrelik yeni hat ilave edileceğini söyledi.

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Dursun Demir, ilçede geçen yıl faaliyete geçen kapalı devre sulama sisteminin son durumuyla ilgili bilgi verdi. Korkuteli'de bu sisteme geçişte çok fazla sıkıntı yaşanmadığını anlatan Dursun Demir, sistemin ulaştığı bölgelerde sulanamayan arazi bulunmadığını kaydetti. Üreticinin mağdur olmaması için sürekli kontroller yaptıklarını anlatan Dursun Demir, "Toplam 703 hidratımız bulunmakta. Bin 162 çıkışımız var. Damlama sulama sistemindeki hattımız 190 kilometre uzunluğunda. Ayrıca önümüzdeki dönemde yeni hatlar ilave edilecek. Bunlar da merkez 5 bin 810 metre, İmrahor 4 bin 210 metre, Datköy bin 235 metre, Yazır 2 bin 54 metre, Kargın 2 bin 601 metre ve Bayat 800 metre olarak gerçekleşecek. Toplamda ise yaklaşık 16 kilometre bir hat ilave edilecek" dedi.

Sistemle ilgili bir takım eleştiriler geldiğini ancak bunları normal karşıladıklarını aktaran Demir, ancak ilk defa hayata geçirilen bir sistemden yüzde 100 performans beklemenin de yanlış olduğunu belirtti.

Dursun Demir, "Ancak biz ekiplerimizle 24 saat boyunca üreticilerimize sulama konusunda yardımcı olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çok büyük özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Ancak sıkıntı yaşandığını ifade eden insanlara, 'nerede sıkıntı yaşanıyor hemen çözüme kavuşturalım' dediğimizde ya bizimle gelmiyorlar ya da sıkıntının nerede olduğunu söylemekten kaçınıyorlar. Bu durumda bizler de yaşanan sıkıntının gerçek olup olmadığı konusunda şüphe duyuyoruz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Demir Korkuteli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title