Haberler

Korkuteli'de 35 Hacı Adayı İçin Uğurlama Töreni

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi.

Çayırlı Caminde, ikindi namazı sonrası düzenlenen uğurlama törenine hacı adayları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda, imam Osman Ünlü, hacı adaylarına bir konuşma yaptı.

İslam'ın 5 şartından birinin hac görevini olduğunu ve imkanı olan her Müslüman'ın yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Ünlü, "Bu yıl kutsal topraklara ilçemizden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve özel şirketlerle yaklaşık 150'e yakın hacı adayımız gidecek. 35 kişilik ilk kafile bu Cuma günü yola çıkıyor. Cenab-ı Allah yapacağınız ibadetlerinizi kabul eylesin, sağlık ve sıhhat içerisinde gidip gelmeyi nasip etsin. Kura sonucunda seçilen hacı adaylarımız bu görevi yaptıklarında annelerinden doğduğu ilk gün gibi tertemiz günahsız olarak dönme fırsatı yakalamışlardır. Bunu hacı adaylarımızın iyi değerlendirmesi lazım. Hac ibadeti sırasında ve bitiminde ağzınızdan kötü söz çıkmadan sabır göstermek ve bu görevinizi tamamlamak düsturunuz olmalıdır" dedi.

Korkuteli ilçe Müftüsü Duran Turgut tarafından Okunan duanın ardından hacı adayları birbirleriyle ve yakınlarıyla vedalaştı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Antalya Çayırlı Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title