Haberler

Korgeneral Barutçu, Çaldıran'da Dernek Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Korgeneral Abdullah Barutçu'nun katıldığı törenle hizmete girdi.

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çaldıran Temsilciliği Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu'nun katıldığı törenle hizmete girdi.

Açılış dolayısıyla sabah saatlerinde Çaldıran'a gelen Barutçu, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Pilot Jandarma Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Bican Kırker ile ilçedeki askeri birlikleri ziyaret etti.

Burada askerlerle bir araya gelen Korgeneral Barutçu, daha sonra Kaymakam İbrahim Dürdar'ı ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Barutçu ile Dündar, İlçe Belediyesine geçerek üst katındaki Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çaldıran Temsilciliği açılışına katıldı.

Açılış kurdelesini kestikten sonra lokalde devam eden programda konuşan Korgeneral Barutçu, koruculuğu ilk kurulduğu günden bugüne kadar geçirdiği bütün safhalara bizzat şahit olduğunu söyledi.

Adını bilmedikleri birçok isimsiz kahraman korucuyu kaybettiklerini ifade eden Barutçu, "Şu anda toprağa düşmüş, gazi olmuş korucularımız var. Ben de bu vesileyle toprağa düşen bütün korucularımızı minnetle anıyorum. Onların inşallah mekanları cennet olsun. Gazilerimize Allah şifalar versin. Siz gibi korucularımıza da Allah güç, kuvvet versin. İnşallah bu birlikteliğiniz daim olur. Birlikten kuvvet doğar, bir olmak, iri olmak, diri olmak bizim için çok önemlidir. Her şey gönlünüzce olsun. Hepinize çok teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Dündar ise, bölgede görev yapan polis ve asker ile köyde görev yapan korucunun kendileri için aynı olduğunu belirtti.

Adının korucu olmasına rağmen korucuların da emniyet ve asayiş görevi yaptığını kaydeden Dün, korucuların devlet ve millet bütünlüğü için caba sarf ettiğini söyledi.

-belediye binası ve açılıştan görüntü

-Konuşmalardan görüntü

-Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ilçeden ayrılışı

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Bican Çaldıran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title