Haberler

Körfezli Kadınlara Kemik Taraması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez’de, 450 kadına kemik taraması ve kadın sağlığı hakkında seminer yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez'de, 450 kadına kemik taraması ve kadın sağlığı hakkında seminer yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından, Körfez'de 3 gün süren ve 40 yaş üstü 450 bayana kemik taraması, 2013-2014 yıllarında ise toplam 6 bin 64 kişiye kemik taraması yapıldı.

Vatandaşlara kemik erimesi ve tüm hastalıklar hakkında eğitim verildiğini ifade eden Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Oktay, "Birincil hedeflerimiz arasında vatandaşa koruyucu sağlık eğitimleri vermek. önlenebilirliği mümkün olan hastalıklar hakkında eğitim seminerleri düzenlemektir. Bu bağlamda kadın sağlığı, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve osteoporoz hakkında kadınları bilgilendirme yapıyoruz. Bunun yanı sıra osteoporuz yani kemik erimesi farkındalığını ve bilincini oluşturmak amacıyla 40 yaş üstü bayanlara ve 60 yaş üstü erkeklere kemik taraması yaptık. Bu bilgilendirme ve tarama çalışmalarımız kurum, muhtarlık, dernek talebiyle devam edecektir" dedi. Kadın sağlığı eğitimlerinde, ailede kadının yeri ve rolü, kadının bedenini tanıması, hemen çeşitleri, töre ve namus cinayetleri, nikahın önemi, perine hijyeni, cinsel sağlık, osteoporoz, menopoz, meme kanseri, servis kanser, hasta hakları konularında bilgiler aktarılıyor. Kadınlara meme kanserinden korunmak amacıyla meme muayenesi öğretiliyor. Şüpheli vakalarda erken teşhis için uygun kurumlara yönlendirme yapılıyor. Meme kanseri konusunda broşürler dağıtılıyor. Bu kapsamda 2013-2014 yılarında toplam 15 bin kadına sağlık eğitimi verildi" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title