Haberler

Körfezin Temizliği İzmir'de Örnek Oldu

Güncelleme:

Dünya Su Günü'nde Ege Üniversitesi'nde düzenlenen "Deniz Kirliliği ve Örnek Uygulamalar" konulu panelde İzmit Körfezi'nin temizlenmesine yönelik yatırımlar ve çalışmalar örnek gösterildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü, İzmir Ege Üniversitesi'nde düzenlenen ''Deniz Kirliliği ve Örnek Uygulamalar'' konulu panele katıldı. Panelde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Körfezi'nin temizlenmesine yönelik yaptığı örnek ve model çalışmalar anlatıldı.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ANLATILDI

Ege Üniversitesi'nde gerçekleşen programda İzmit Körfezi'nin temizlenmesine yönelik yatırımlar ile korunmasına yönelik gerçekleştirilen atık alım hizmetleri ile kontrol, denetim ve izleme çalışmalarından özellikle deniz uçağı tarafından havadan gerçekleştirilen etkili çevresel denetimler dikkat çekti. Uygulamaların İzmir için de örnek teşkil edebileceği ifade edildi.

ÇEVRE KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SUNUM YAPTI

Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen ''Deniz Kirliliği ve Örnek Uygulamalar'' konulu panele katılan Büyükşehir Çevre Koruma Şube Müdürlüğü personeli Meriç Deniz, İzmit Körfezi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Sunumda ayrıca katılımcılardan yöneltilen sorular cevaplandı ve detaylı bilgi alış verişinde bulunuldu.

DENİZ UÇAĞI ÖRNEK OLDU

Panele ayrıca İzmir Körfezi'nde yürütülen çalışmaları anlatmak üzere İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çevmer Merkez Müdürü Prof. Dr. Uğur Sunlu, Deniz Uçağı Pilotu Hakan Osanmaz ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, konuşmacı olarak katıldı. Öte yandan Ege Üniversitesi yönetimi, İzmit Körfezi'nde deniz uçağı ile havadan gerçekleştirilen çevre denetimlerinin İzmir için örnek olması ve farkındalık yaratması bakımından bir televizyon programının organize edilebileceğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Dünya Su Günü İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title