Haberler

Körfez Ulaşımına 3 Yeni Vapur

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, şehir hatlarında yolcu ve araç taşımacılığı için yaptırılan 2 yolcu vapuru ile bir arabalı vapur törenle sefere başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, şehir hatlarında yolcu ve araç taşımacılığı için yaptırılan 2 yolcu vapuru ile bir arabalı vapur törenle sefere başladı.

Belediyenin, "Deniz Ulaşımı Geliştirme Projesi" kapsamında filosuna kattığı, şehir hatlarında yolcu ve araç taşımacılığı yapacak vapurların hizmete girmesi dolayısıyla Üçkuyular Vapur İskelesi'nde tören düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, İzmir Körfezi'nin ulaşımın kolaylaştırılmasında ve konforunun artırılmasında büyük bir nimet olduğunu belirtti.

Deniz ulaşımın yaygınlaşması için Karantina ve Mavişehir'e iskele yapmayı planladıklarını ifade eden Kocaoğlu, "İzmirli hemşehrilerimden isteğim, mümkün olduğu kadar kent içi ulaşımında deniz yolunu tercih etmesi. Böylelikle hem ülke ekonomisine hem de karbon salınımına çok büyük katkınız olacaktır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan "Vahap Özaltay" ve "Metin Oktay" adlı yolcu vapurları ile "Kubilay" adlı arabalı vapuru törenle hizmete girdi.

Törene, Vahap Özaltay'ın oğlu Güney Özaltay, Metin Oktay'ın oğlu Rıfat Pala, Kubilay'ın torunu Kemal Kubilay da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Metin Oktay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title