Haberler

Körfez Ramazan'da Şenleniyor

Körfez Belediyesi, “Körfez’de Mahalleler Ramazan ile Şenleniyor” adlı programlarıyla bu sene de birbirinden farklı etkinliklerle Körfez halkına coşkulu bir Ramazan programı hazırladı.

Körfez Belediyesi, "Körfez'de Mahalleler Ramazan ile Şenleniyor" adlı programlarıyla bu sene de birbirinden farklı etkinliklerle Körfez halkına coşkulu bir Ramazan programı hazırladı.

Ramazan ayının gelmesiyle beraber, Körfez'de unutulmaya yüz tutmuş kültürler yaşatılmaya çalışılıyor. Körfez Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceği Ramazan ayına özel 'Körfez'de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor' adlı programını Körfez halkına duyuruyor. Osmanlı kıyafetli görevliler, ilçedeki tüm esnafları tek tek gezerek programlar hakkında bilgi veriyor. Ramazan ruhunun yaşatıldığı esnaf bilgilendirme programına ramazan davulcusu da eşlik ediyor.

Hazırlanan etkinliklerde Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kurulacak. Körfez'deki tüm mahallelerde düzenlenecek iftar yemekleri ile aynı mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın hazzını yaşayacak. İftar programları, 19 Haziran Cuma akşamı Yavuz Sultan Selim mahallesi Körfez Kent Konutları'nda başlayacak. Farklı günlerde farklı mahallelerde düzenlenen programlara ünlü isimler de eşlik edecek.

Körfez halkı, nostaljik Ramazan eğlencelerini yaşama fırsatı bulurken Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Karaoğlu ve Mehmet Beyazıt'ın da katılacağı programlarda Ramazanın manevi ikliminde, iftar sohbetlerinde buluşacak. İlçe halkı, Hafız Osman Şahin ile de Kuran ziyafetine doyacak. Ramazan ayı boyunca tüm iftarlarda fasıl ve tasavvuf müziği dinletileri gerçekleştirilecek. Çocuklara Osmanlı kıyafetli görevliler tarafından horoz şekeri ve balon dağıtılacak. Hacivat-Karagöz, Aşuk-Maşuk, Nasrettin Hoca, animasyon gösterileri ve ramazana özel birçok aktivite ile çocuklar güzel bir Ramazan yaşamanın sevincine ortak olacak.

Etkinlikler hakkında açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Öncelikle tüm İslam alemine ve değerli hemşerilerime şimdiden hayırlı ramazanlar temenni ediyorum. Körfez Belediyesi olarak on bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi dokusuna uygun zengin kültürel bir dizi program hazırladık. Düzenlediğimiz etkinliklerle bir ramazan ayı boyunca yine vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Ramazan'da Körfez'de hep birlikte programları icra edeceğiz. Körfez ilçesinde binlerce vatandaş aynı sofrada iftar açacak. İnanıyorum ki, biz kardeşliğimizi, huzurumuzu bu Ramazanda daha da pekiştireceğiz. Ramazan ayında Körfezimizde ilahiler, Kuran ziyafeti, fasıl müziği, şiirler ve söyleşilerle vatandaşlarımıza güzel bir Ramazan geçirmelerini sağlayacağız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title