Haberler

    Körfez Köprüsü'nde Son Montaj Bugün

    İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.

    İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.

    Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.

    Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan Ankara yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir Çevreyolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı'nda son buluyor.

    252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprünün, kuzey ve güney ankraj bloklarının yüzde 99,5'i tamamlandı.

    Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan 252 metreye ulaşılan köprüde, ana kablo montajına hazırlık amacıyla kedi yolu-çalışma platformu yapılarak ana kablo montajı, ana kablo sıkıştırma, askı kelepçesi montaj çalışmaları bitirildi.

    İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüde, 7 Ocak 2016 tarihinde başlanan çalışmalarda yerine konulan 113 tabliyenin montaj çalışmalarında sona gelindi. Köprüye 21 Nisan Perşembe günü son tabliyenin montajı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılması beklenen törenle yapılacak.

    Montaj çalışmalarının ay sonunda tamamlanması, üst yapı imalatları (izolasyon ve asfalt yapılması) ve diğer imalatların bitirilmesiyle köprünün mayıs sonunda trafiğe açılması planlanıyor. Öte yandan, mayıs ayında Gebze-Altınova (İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü dahil), bu yılın sonunda ise Kemalpaşa Ayrımı-İzmir ve Gebze-Bursa Otoyol kesiminin yapım çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Gebze Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title