Haberler

Körfez Köprüsü'nde Kopan Halatları Japonya'dan Gelecek Ekip Sökecek

Güncelleme:

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, kedi yolu halatının kopmasının ardından, yolların sökülmesine karar verildi. Biri söküldü kopan yolu ise Japonya'dan gelecek ekip sökecek.

İstanbul- İzmir Karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek olan otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, catwalk (kedi yolu) halatlarından birinin kopmasının ardından, kedi yolunun ayaklar ile kara bağlantısı arasındaki bölümler söküldü. Ancak iki ayak arasında bulunan ve bağlantı yerinden koptuğu için bir tarafı denizin içine sarkan kediyolu ve halatların sökümünü Japonya'dan gelecek ekipler yapacak. Bu ekibin oluşturulduğu ve ay sonunda Türkiye'de olacakları bildirildi.

JAPON MÜHENDİS ONUN YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, üzerinden araçların geçeceği tabliyelerin yerleştirileceği ana halatların çekiminde çalışacak ekipleri taşıyacak olan ve catwalk (kedi yolu) olarak adlandırılan iki yakayı birleştiren kablolardan biri, 21 Mart cumartesi günü bağlantı yerinden koptu. Bu olayın ardından, kazadan kendisini sorumlu tuttuğu belirtilen Japon Başmühendis Kishi Ryoichi de bir mektup bırakarak intihar etti.

TONLARCA AĞIRLIKTA

Her biri 8'er ton ağırlığında 14 çelik kablodan oluşan kediyolunun Yalova Hersek Burnu tarafındaki ayağın üst bağlantı yerinden kopması sırasında, ölen ve yaralanan olmazken, İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkışı da bir süreliğine durdu.

SAĞLAM OLAN SÖKÜLDÜ

Japon firmasının uzmanlarının incelemesi sonucu, Hersek Burnu ile Dilovası Burnu arasındaki her iki ayak ile kara arasındaki kediyolu yaklaşık 20 günlük çalışma sonucu söküldü. Bunların bağlantı yerlerinin de aynı yerli firma tarafından yapılmış olması nedeniyle değiştirilme kararı alındı.

JAPONYA'DAN ÖZEL EKİP GELECEK

Ancak Köprü ayakları arasındaki kedi yolu ve kabloların sökümüne, bu işte deneyimli özel ekip gerektirdiğinden başlanmadı. Japon firması bunu sökecek ekibi oluşturdu ve yeni bağlantı yeri parçalarını da yurt dışında imal ettirmeye başladı. Japon uzman ekibinin bu ay sonunda özel ekipmanları ile birlikte Türkiye'de olacağı ve bir tarafı İzmit Körfezi'nde su içinde bulunan kediyolunun tamamını bu ekibin sökeceği, yeni bağlantı yerlerinin montajının ardından aynı hattın yeniden çekileceği belirtildi. Bu hattın sökümü son derece riskli olduğundan, bir süre İzmit Körfezi'ne giriş çıkışlar da kapatılacak.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye Japonya Emlak Yerel Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (63)

cenkmobilWeb@haberler.com:

Avrupada yasiyorum 25 yildir, cogu ülkeyi gezdim orta avrupa ülkelerini, inanin bana kardesler türkün hicbiryerde kiymeti yok , türküm deyince adam sana sadece baklavayi döneri soruyor, bir arapi bir zenciyi koreliyi hintliyi bile bizden cok daha üstün tutuyolar. adamlar hakkimizda herseyi ögremiş mesela sünninin aleviyi alevinin sünniyi yada türkün kürdü sevmedigini saygi duymadigini biliyor artik herkes.o yüzden avrupali bizleri sallamiyo eskisi gibi. Birgün viyanada masada oturuyorduk avusturyali türk karisigiz ve konu camilerden acildi arkadasim dediki avusturyadaki camiilere minare yapilsin diye sonra avusturyali arkadas dediki sen türkiyede aleviye kürde azinliga hakkini vermiyorsun ama burda her hakki istiyorsun. Kimse yanlis anlamasin beni selamlar güzel memleketime

22
50
yanıtYanıtla
sosyalistrabzon:

bi Japonların ahlakına bak bir de bizim sahtekar insanlarımızın o adam şimdi cennettedir eminim

24
40
yanıtYanıtla
jamesmobilWeb@haberler.com:

Türkiye insanı cahil birşey bildigini zanneden fakat hiçbirşey bilmeyenler toplulugu

17
27
yanıtYanıtla
yesno:

Japonlara güvendik. Bir halat baglayamadilar. Isi birakip intihar etmenin sirasi mi?

15
28
yanıtYanıtla
HASAN:

Yaptığı hatadan dolayı bizim Türkler intihar etmeye kalksa heralde memlekette adam kalmazdı. O derece artık anlayın.

38
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bazi salaklar japon mühendis hatasi diyor. mühendisin bir hatasi var ise oda türk sirketine is yaptirmasi. demekki japonlar türkleri iyi tanimamislar. bundan sonra kendi islerini kendileri yaparlar.

33
8
yanıtYanıtla
BabaMobil-IOS:

Oylar akp'ye

13
27
yanıtYanıtla
farukmobilWeb@haberler.com:

Mühendis intihar edeceğine, çatlak yere japon yapıştırıcı kullansaymış, şimdi yaşıyor olurdu. Bizde köprümüzü kullanmaya başlardık. Japonlar akıllı adamlar ama pratik zekaları bizim kadar gelişmiş değil : Biz bütün çatlakları Japon yapıştırıcıyla tamir ediyoruz. Japonların kendi yaptıkları yapıştırıcıdan haberleri yok galiba :

17
21
yanıtYanıtla
DÜNYADA TÜRK KALMAZDI...:

BÜTÜN İŞLERİ JAPONLARA VERMEK LAZIM. . . . . . . ADAMLAR İNTAHAR EDECEK KADAR İŞLERİNE BAĞLI. . . . . . . . keşke biz de öyle olsaydık. . . . . . ancak. . . . BU SEFER DE. . . . DÜNYADA TÜRK KALMAZDI. . . . .

37
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınadsiz:

ne araba yapariz ne telefon yaparuz ne aya cikariz ne köprü yapariz , hakketten ya biz ne ise yarariz biz türkler, biz neyden anlariz?????biz birbirmiz dedikodusunu yapariz ancak kim alevi kim sünni kim namaz kiliyor kim kilmioyr kim kürt kim türk anca böyle bos islerle ugrasiriz hep cok bos insanlariz cooooook

36
0
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title