Haberler

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'ta Açılacak

Güncelleme:

Gebze-orhangazi-izmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü'nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016'da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

BLOKLER BİTTİ

Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı'ndan başlayıp, İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı'nda son bulacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden proje ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Yapılan yazılı açıklamada, 252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün, Kuzey ve Güney blokları beton imalat ile kule keson temellerinin tamamlandığı belirtildi.

İŞ PROGRAMINA UYGUN DEVAM EDİYOR

Kuzey ve Güney Kule Temelleri Mart 2014'de nihai konumlarına yerleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Asma köprü çelik kule bloklarında nihai kot olan artı 252 metreye ulaşılmıştır. Ana kablo montajına hazırlık amacıyla kedi yolu-çalışma platformu olan Catwalk montajı çalışmaları tamamlanmış, ana kablo montajı devam etmekte olup, tabliye montajına ise Aralık 2015 ayı içerisinde başlanılacaktır. Asma Köprüdeki imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam etmektedir" denildi.

TÜM PROJENİN YÜZDE 52'Sİ TAMAM

Proje ile ilgili hedef ve gerçekleşme oranlarıyla ilgili de yapılan bilgilendirmede köprünün 2016 yılının Mart ayında trafiğe açılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:



"2015 yılı sonu itibariyle Altınova - Gemlik kesiminin, 2016 yılı Mart ayı sonuna kadar İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün yapım çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmiş olup, bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm güzergahtaki kamulaştırma çalışmalarında alan bazında yüzde 95, yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 90, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 82 Kemalpaşa Ayr.-İzmir kesiminde yüzde 75 olmak üzere projenin tamamında yüzde 52 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Bugün itibari ile toplam (kamulaştırma dahil) 11 milyar 421 milyon lira harcama yapılmıştır. Projemizde görev yapan toplam 7 bin 908 personel ile birlikte bin 550 adet iş makinesi çalışmaktadır."





Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Orhangazi Köprülü İzmir Gebze Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

malatyali:

geziciler nerdesiniz siz yıkarsınız AK PARTİ yapar utanmazlar

30
9
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut:

Allah razı olsun, dev projelere bir yenisi daha katılıyor. Durmak yok yola devam.

20
4
yanıtYanıtla
GERÇEK SAHİBİ BİNALİ:

BU PROJENİN GERÇEK SAHİBİ OLAN ESKİ ULAŞTIRMA BAKANIMIZ SAYIN BİNALİ YILDIRIm BEYFENDİYE BİR KEZ DAHA TEŞEKÜRLERİMİZİ SUNARIZ VATANDAŞ HALUK

16
8
yanıtYanıtla
seko:

yaklaşık 12milyar lira harcama ne la?12 milyar liraya şehir kurarsın ama 1 köprrüye vermişsin bu kadar parayı. . ondan sonra işin yoksa yolunu kısaltacaksın diye karşıdan karşıya geçmeye 100 lira para öde? kamu için kapılan yerlerden bu kadar para alındığı bir tek türkiyede vardır heralde

8
11
yanıtYanıtla
elf:

nankorrrrrrrr

yanıt6
yanıt5
Doğrucu Davut:

seko kıskanma bilader. kalbini geniş tut. marifet iltifata tabidir. unutma !

yanıt1
yanıt1
ahmet:

bu yollar Türkiyede yaratılacak yüksek sınıflar için halkın parası ile yapılıyor nomal vatandaş kapalı yola devam

0
3
yanıtYanıtla
mikail:

vay inek vay

yanıt0
yanıt0
aydin abi:

bu köprüden güzel balik tutulur. . .

0
0
yanıtYanıtla
paşa:

süperrr gidin tayyibe oy verin size :D otoyoldan istanbulda para bassın :))))) izmideki 1 ay ücretsiz zuhahaha

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title